Dupla meggyes piskóta tekercs

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra verjük a 2 evőkanál cukorral.
2. A fehérjét csipet sóval elkezdjük robotgéppel felverni, amikor már kezd nőni a térfogata és habosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk.
3. A tojássárgájához hozzá adjuk, a lisztet összekeverjük, majd veszünk ki a tojásfehérje habból és fellazítjuk a maradék tojás fehérje habot apránként laza mozdulatokkal belekeverjük a piskótatésztába
4. A kész piskóta masszába belekeverjük a magozott meggyet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
5. A sütött 180 c előmelegítettjük és betoljuk a piskóták 12 percre.
6. Veszünk egy konyharuhát meghintjük, liszttel a kisült meggyes piskótát ráborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és felcsavarjuk a konyharuha segítségével. Belecsavarjuk még a lehúzott sütőpapírba is.
7. Így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kitekerjük és megkenjük meggydzsemmel és vissza tekerjük ismét szorosan a konyharuhával.
8. Legalább félórát hagyjuk így állni. Majd felszeleteljük, a tejét megszórjuk porcukorral.
Dupla meggyes piskóta tekercs recepthez fűződő történet, jótanács
Friss meggyből a legfinomabb!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.