Dupla meggyes piskóta tekercs

Dupla meggyes piskóta tekercs  recept
Hozzávalók
•  5 db tojás
•  5 evőkanál kristály cukor
•  5 evőkanál liszt
•  csipet só
•  40 dkg magozott meggy
•  15 dkg meggy dzsem
•  2 evőkanál porcukor a szóráshoz

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra verjük a 2 evőkanál cukorral.

2. A fehérjét csipet sóval elkezdjük robotgéppel felverni, amikor már kezd nőni a térfogata és habosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk.

3. A tojássárgájához hozzá adjuk, a lisztet összekeverjük, majd veszünk ki a tojásfehérje habból és fellazítjuk a maradék tojás fehérje habot apránként laza mozdulatokkal belekeverjük a piskótatésztába

4. A kész piskóta masszába belekeverjük a magozott meggyet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

5. A sütött 180 c előmelegítettjük és betoljuk a piskóták 12 percre.

6. Veszünk egy konyharuhát meghintjük, liszttel a kisült meggyes piskótát ráborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és felcsavarjuk a konyharuha segítségével. Belecsavarjuk még a lehúzott sütőpapírba is.

7. Így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kitekerjük és megkenjük meggydzsemmel és vissza tekerjük ismét szorosan a konyharuhával.

8. Legalább félórát hagyjuk így állni. Majd felszeleteljük, a tejét megszórjuk porcukorral.

Dupla meggyes piskóta tekercs recepthez fűződő történet, jótanács

Friss meggyből a legfinomabb!

A leírásban szereplő Dupla meggyes piskóta tekercs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (piskóta, meggyes piskóta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.