Dió sütemény zöldmandula krémmel

Elkészítés módja
1. Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje a hűtőben megdermedni. Gőz felett kezdjük el keverni a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett (természetesen robotgéppel), főzzünk belőle sűrű krémet, legyünk türelmesek, mert ehhez kell minimum 15 perc.
2. Hagyjuk langyosra lehűlni és szintén robotgéppel dolgozzuk bele a margarint és a mandulaaromát. Ha teljesen kihűlt tegyük be dermedni a hűtőszekrénybe.
3. A tésztához, a lisztet keverjük össze a cukorral, a kakaóval és a dióval. Morzsoljuk hozzá a vajat, üssük bele a tojást és tésztává gyúrjuk össze.
4. Vegyük elő a diócska formákat és mindegyiket béleljük ki a tésztával. Figyeljünk rá, hogy vékony legyen a tészta és üreges, mert sütés közben nőni, dagadni fog és kell hely a krémnek.
5. Előmelegített 180 fokos sütőben 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk lehűlni és óvatosan ütögessük ki a formából.
6. Töltsük meg a krémmel és hagyjuk egy napig érni.
Szia! Ebből az alapanyag mennyiségből 20-25 db diócska lesz.
Ebből a mennyiségből hány darab süti lesz ?