Bejgli

Bejgli recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  50 dkg rétesliszt
•  1.5 ek porcukor
•  1 tojás
•  fél csomag sütőpor
•  40 g élesztő
•  csipetnyi só
•  2.5 dl langyos tej
•  1 dl étolaj
A diós töltelékhez:
•  20 dkg darált dió
•  20 dkg kristálycukor
•  1.5 dl forró tej
A mákos töltelékhez:
•  20 dkg darált mák
•  15 dkg kristálycukor
•  fél csomag vaníliás cukor
•  1.5 dl forró tej
A tetejére:
•  tojás

Elkészítés módja

1. A langyos tejben elkeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ha az élesztő felhabosodott, a többi hozzávalóval együtt mixer segítségével összedolgozzuk.

2. A cipót négy felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb. 35x35 cm-re.

3. A töltelékhez valókat összekeverjük. Megvárjuk, amíg kihűl. Elfelezzük mindkét tölteléket.

4. Megkenjük a töltelékkel a tésztát. Feltekerjük, majd belehelyezzük a tepsibe. Tetejét tojással megkenjük és villával megszurkáljuk.

5. A többi cipóval is így járunk el. Egymás mellé fektetjük őket a tepsiben helyet hagyva közöttük, mert sütés közben összenőnek.

6. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük a bejgliket.

Bejgli recepthez fűződő történet, jótanács

Gyorsan elkészül, mert az élesztőn kívül sütőport is tartalmaz, így keleszteni sem kell.

A leírásban szereplő Bejgli recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bejgli recept, bejgli) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.