Bejgli

Elkészítés módja
1. A langyos tejben elkeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ha az élesztő felhabosodott, a többi hozzávalóval együtt mixer segítségével összedolgozzuk.
2. A cipót négy felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb. 35x35 cm-re.
3. A töltelékhez valókat összekeverjük. Megvárjuk, amíg kihűl. Elfelezzük mindkét tölteléket.
4. Megkenjük a töltelékkel a tésztát. Feltekerjük, majd belehelyezzük a tepsibe. Tetejét tojással megkenjük és villával megszurkáljuk.
5. A többi cipóval is így járunk el. Egymás mellé fektetjük őket a tepsiben helyet hagyva közöttük, mert sütés közben összenőnek.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük a bejgliket.
Bejgli recepthez fűződő történet, jótanács
Gyorsan elkészül, mert az élesztőn kívül sütőport is tartalmaz, így keleszteni sem kell.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.