Almás pite

Elkészítés módja
1. A lisztet elkeverjük az egy csomag sütőporral, csipet sóval és cukorral.
2. A margarint elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és kanalanként adagolom hozzá a tejfölt (amennyit felvesz a liszt; ez lehet 1-2 evőkanál vagy akár egy kis pohár tejföl).
3. A töltelékhez meghámozzuk a 2 kg almát, majd lereszeljük és kinyomkodjuk a levét.
4. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal.
5. A tésztát kettévesszük.
6. Egyiket kinyújtjuk, tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, búzadarával picit megszórjuk, majd ráhelyezzük a tölteléket és szépen eloszlatjuk. Ismét pici búzadarával szórjuk meg.
7. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és rátesszük a töltelékre. Villával ismét megszurkáljuk.
8. Ízlés szerint felvert tojással megkenhetjük a tetejét, ha szeretnénk.
9. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
10. Szitált porcukorral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!Almás pite recepthez fűződő történet, jótanács
Nálunk a család kedvence! Frissen és melegen, vagy akár 1-2 nap múlva is isteni finom....
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.