Pudingos mákszelet

Pudingos mákszelet recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  4 tojás
•  4 evőkanál liszt (mákliszt vagy sima finomliszt)
•  4 evőkanál cukor
•  1 késhegynyi sütőpor
•  1 csipet só
A mákkrémhez:
•  15 dkg darált cukrozatlan mák
•  6 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  3 dl tej
•  20 dkg szilvalekvár (jó másfajta is)
A pudingréteghez:
•  1 csomag vaníliás pudingpor
•  3 evőkanál kristálycukor
•  4 dl tej
•  1 citrom reszelt héja
•  ½ citrom leve
•  5 dkg margarin

Elkészítés módja

1. A mákkrémhez tegyük fel a tejet melegedni, keverjük hozzá a cukrokat. Amikor már gyöngyözik az oldala, keverjük hozzá a lekvárt és főzzük néhány percig.

2. Egy picit el kezd majd sűrűsödni, ekkor öntsük bele a darált mákot és így is főzzük kb. 3-4 percet. Finom gyümölcsös, mákos illatú mákkrémet kell kapnunk.

3. Rakjuk félre a gázról és hűtsük ki, addig készítsük el a piskótát és a pudingot is.

4. A piskótához válasszuk külön a tojást. A fehérjéből, a két evőkanál cukorból és a csipet sóból, verjünk kemény habot. Ezután a sárgáját is alaposan habosítsuk ki a maradék két evőkanál cukorral.

5. A két tojásos masszát lágyan, márványosra keverjük össze, majd szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan, forgató mozdulatokkal dolgozzuk össze a piskótatésztát, ügyeljünk rá, hogy a tojáshabot ne tőrjük össze, de csomós se maradjon.

6. Rakjuk kivajazott tepsibe (kb. 20*30-as méretűbe) és süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percet. Minden esetben ellenőrizzük tűpróbával, hogy a tészta közepe is átsült-e.

7. A pudingot a szokásos módon készítsük el. Egy dl tejet keverjünk csomómentesre a három evőkanál cukorral, a pudingporral és a fél citrom levével.

8. A maradék tejet rakjuk fel forrni, ha gyöngyözni kezd, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a pudingporos keveréket és főzzünk belőle sűrű pudingot.

9. Kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd robotgép segítségévek habosítsuk ki az 5 dkg margarinnal és a citrom héjával.

10. Ezután következik a sütemény összeállítása. A kihűlt piskótát egy tompa élű kés segítségével válasszuk le a tepsi oldaláról (ez azért kell, hogy a végén könnyebben és szebben tudjuk szeletelni).

11. Kenjük rá a mákkrémet, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen, ha ezzel elkészültünk mehet rá a citromos-vaníliás puding is, ugyancsak egyenletesen eloszlatva.

12. A végén dekoráljuk csoki forgáccsal, vagy egy vékony réteg cukrozott mákkal.

Pudingos mákszelet recepthez fűződő történet, jótanács

Ha valaki nem kedveli a mákot, bátran kipróbálhatja akár dióval is.

A leírásban szereplő Pudingos mákszelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.