Ferdinánd tekercs

Ferdinánd tekercs recept
Hozzávalók
Hozzávalók kb. 24 tekercshez:
A tésztához:
•  80 dkg finomliszt
•  4 dkg élesztő
•  4 dl langyos tej
•  2 evőkanál cukor
•  6 tojás sárgája
•  8 dkg olvasztott margarin
•  pici só
A töltelékhez:
•  20 dkg lágy margarin
•  30 dkg cukor
•  2 csomag vaníliás cukor
A tepsihez:
•  margarin
•  cukor
A locsoláshoz:
•  3 dl tejszín
•  1 rúd vanília kikapart belseje + 2 evőkanál cukor VAGY 2 csomag vaníliás cukor
•  3 evőkanál cukor

Elkészítés módja

1. Az élesztőt a cukrot egy kis tálba rakom és felöntöm 1 dl langyos tejjel, majd megvárom, amíg felfut.

2. A liszthez adom a sót, majd az élesztőt és a maradék tejben elkevert tojássárgákat. Az egészet jól kidagasztom kb. 10 percig. A végén hozzáadom az olvasztott margarint, és ezzel további 2 percig dagasztom.

3. Majd az egészet egy konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.

4. Ez idő alatt a töltelékhez a margarint és a kétféle cukrot habosra keverem.

5. Egy kis lábosban elkezdem melegíteni a tejszínt a vaníliával (vagy a vaníliás cukorral) és a cukrot, elég ha langyos. A vaníliarudat félbevágom és kikaparom belőle a vanília szemeket, beleteszem a tejszínbe, a rudat meg kidobom.

6. A tepsit vastagon kikenem margarinnal, megszórom kristálycukorral.

7. A duplájára megkelt tésztát kétfelé veszem és külön-külön téglalap formájúra nyújtom (36*20cm). A tölteléket megfelezem, elkenem a tésztán, majd a téglalap hosszanti oldalán feltekerem és 12 db kb. 3 cm széles szeleteket vágok, a vágott felükkel a tepsibe egymás mellé helyezem. Nem szorosan, mert még kelni fognak. Ezt megismétlem a másik adag tésztával is. Letakarva hagyom, hogy még 30 percig keljen.

8. Most jön a nem szokványos része a sütésnek:

a.) 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe teszem, és 20 percig sütöm b.) kiveszem és a tejszín felével mindegyik tekercset meglocsolom (gyorsan kell dolgozni), és 10 percig ismét sütöm c.) ismét kiveszem és a maradék cukros tejszínnel ismét meglocsolom, még kb. 8 percig sütöm, amíg szép aranybarnák nem lesznek

9. Még melegen borítsuk ki, mert a karamellizálodott cukor miatt később nehézkes a kiszedése.

A leírásban szereplő Ferdinánd tekercs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.