Bevert tojás hollandi módra

Bevert tojás hollandi módra recept
Hozzávalók
•  8 bevert tojás
•  8 kenyér- vagy zsemleszelet
•  4 tojássárgája
•  4 evőkanálnyi víz
• 
•  20 dkg vaj
•  kb. 1 kiskanál citromlé
•  0.5 dl sűrű főzőtejszín
a díszítéshez:
•  4 kiskanál kaviár

Elkészítés módja

A bevert tojás elkészítése: Egy lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. Ha csinosítani akarjuk, akkor vágódeszkára téve kiskéssel a foszlányait levágjuk. Tálalásig langyos vízben tartjuk.

1. Bevert tojást készítünk a fentiek szerint. A kenyérszeleteket – miután a héjukat levágtuk vagy belsejüket kiszúrtuk – megpirítjuk.

2. A tojások sárgáját és a vizet egy kis lábasba (gyorsforralóba) töltjük, kissé megsózzuk, vízgőzre állítva, kis lángon, habverővel krémesre felverjük. A vajat meglangyosítjuk, majd kanalanként a tojásos masszához keverjük. Egy kevés citromlével ízesítjük, és belekeverjük a tejszínt is. Bátrabbak készíthetik úgy is, hogy mindent beletesznek a kis lábasba, és kis lángon, kevergetve sűrűre főzik, de vigyázzunk, forrnia nem szabad!

3. Tálaláskor a pirított zsemleszeletekre egy-egy bevert tojást rakunk, a tetejüket kaviárral díszítjük. A hollandi mártással körülöntjük.

Bevert tojás hollandi módra recepthez fűződő történet, jótanács

A szakácsművészet több száz klasszikus receptet ismer bevert tojással. Például a Hadik módozatnál apró borjúhús pogácsára kerül a bevert tojás, amit tejszínes gombamártással öntünk le; a Kárpáthy módozatnál sült vajas kosárkába kapros-gombás rákragut töltünk, a bevert tojást rátesszük, a maradék ragut köré öntjük; a Rossini módozatnál kerekre kiszúrt és megpirított zsemleszeletekre sült libamájat teszünk, erre kerül a bevert tojás, amit vörösboros mártással leöntünk, és szarvasgombával díszítünk; sőt, az alábbi is egy ilyen klasszikus recept.

A leírásban szereplő Bevert tojás hollandi módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.