Az én narancsos-citromos karácsonyi mézesem

Elkészítés módja
1. A mézet és a vajat kis lángon felmelegítjük, majd kihűtjük. A tojásokat a cukorral, a sütőporos mézeskalács fűszerkeverékkel, a kakaóval, a fahéjjal, a szódabikarbónával, a reszelt citrom- és narancshéjakkal, majd a citrom lével robotgép segítségével összekeverjük.
2. Felváltva adjuk hozzá a vajas-mézes keveréket és a lisztet. A tészta puha és lágy lesz, de így tökéletes. A tálat lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. Másnap lisztezett deszkán 3 mm-re kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg van tésztánk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a mézeskalácsokat, majd 175 fokos sütőbe toljuk. Kb. 10 percig sütjük őket, amíg szép világosak nem lesznek. Akkor jó, ha megnyomjuk, és nem horpad be a teteje.
5. A tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot - szép fényes, krémes hab lesz belőle. Végezetül belekeverjük az ecetet és a keményítőt.
6. Veszünk egy keményebb nejlonzacskót, beletöltjük a tojáshabot, majd kivágjuk a végét. A mézeseket tetszés szerint díszítjük.
Az én narancsos-citromos karácsonyi mézesem recepthez fűződő történet, jótanács
Az én mézeskalácsom sütés után rögtön fogyasztható, mert nem keményedik meg.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.