Szükséges-e dietetikus tanácsát kérni étrendünk összeállításához?

Szükséges-e dietetikus tanácsát kérni étrendünk összeállításához?
Szerző: admin

A közelmúltban a táplálkozási szakértők elsősorban a különféle betegségekben szenvedők gyógyászati ​​​​táplálkozásának kiválasztásával foglalkoztak, a megfelelő étrend, ha nem is gyógyítja a betegséget, tehermentesíti a szervezetet, így a gyógyulás folyamata gyorsabb.

Ma a táplálkozást tágabban értelmezik: az egészséges életmód divatja és az ideális alak iránti vágy rengeteg embert visz táplálkozási szakemberekhez, akiknek egyetlen célja a fogyás.

Bár jó szakembert találni nem egyszerű feladat, az, hogy az állásportálokon egyre nő a dietetikus álláslehetőségek száma, azt mutatja, az iparág felmenőben van.

A konzultációt követően megváltozik a páciens táplálkozással kapcsolatos nézőpontja, megismeri a különböző diéták tartalmát és hatását a szervezetre. Egy táplálkozási szakember egyéni étrendet készít, kiválasztja a termékeket és az elkészítési módokat. Ha minden tippet bevet, teste hosszú időre karcsú lesz, közérzete, munkaképessége javul, újra érezni fogja az élet ízét.

Milyen előnyei vannak a professzionális táplálkozási tanácsadónak?

1.Egyéni étkezési terv

Ezt csak részletes anamnézis, vizsgálat, életvitel és életritmus tanulmányozása után határozzák meg. Szükség esetén további vizsgálatok elvégzése javasolt.

2. Diéta készítése az egész család számára

Az orvos kiemelt figyelmet fordít a különböző korú gyermekek és tinédzserek táplálkozására. A terhes nők és a szoptató anyák számára külön menü kerül kiválasztásra.

3. Táplálkozás betegségek esetén

Táplálkozás endokrin, szív- és érrendszeri, gyomor-bélrendszeri és mozgásszervi betegségekben. Konzultációt követően, szűk szakemberekkel való szoros kapcsolattartásban kerül kifejlesztésre.

4. Egyes termékekkel szembeni intolerancia és ételallergiás betegek tanácsadása

Az étrend helyes kiválasztásához vizsgálatokat végeznek és vizsgálatokat írnak elő. Ezt követően egyéni menü kerül kialakításra.

5. Vállalati étkeztetés

A vállalat minden dolgozója számára étrendet készítenek. Ezt követően egy vendéglátót választanak ki, aki speciálisan kiválasztott termékekből készíti és hozza az ételeket.

6. Sporttáplálkozás felnőtteknek és gyerekeknek

Egyedi menükészítés a terhelések szerint. Vitaminok és biológiailag aktív étrend-kiegészítők felírása a fizikai forma fenntartásához és gyors helyreállításához. Szoros kapcsolattartás az edzővel.

7. Pszichológiai támogatás

A táplálkozással kapcsolatos megközelítés radikális megváltoztatása nem mindig könnyű. Ezért a táplálkozási szakember segít megtalálni a megfelelő motivációt, leküzdeni a komplexusokat és a sztereotípiákat. Ha szükséges, javasolja, hogyan beszéljen rokonaival és barátaival, hogy meggyőzze őket a választás helyességéről.

Közérzetünk nagyban attól függ, mit és mennyit eszünk. Nem létezik gyors eredmény, ha évek óta „kínoztuk” szervezetünket diétákkal vagy egészségtelen táplálkozással, akkor egy hét "helyes" táplálkozás mit sem változtat, de ez lesz az első lépés egy új, teljesen más élet felé.

Ezért ha az egészséges és minőségi élet érdekében készen áll változtatni az étkezéshez fűződő kapcsolatán, keressen fel egy szakembert.

0 hozzászólás

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.