Szabó László
Szabó László mesterszakács
Bemutatkozás:
Kecskeméten végeztem el a vendéglátóipari szakközépiskolát, majd féléves gyakorlatra kerültem a Hannoveri világkiállításra Kovács Sándor chef mellé. Ezután Varga Károly cheffel dolgoztam több évig, aki mellett megszerettem és elsajátítottam a zöldségfaragás művészetét. Ennek köszönhetően kerültem kapcsolatba a versenyzés világával, ahol számos kreatív szakáccsal és cukrásszal ismerkedtem meg. Több szakácsolimpián és világbajnokságon mérettettem meg magam, melyekről sikerült aranyéremmel is hazatérnem. Eközben Budapesten elvégeztem a vendéglátóipari főiskolát, majd Írországban vállaltam munkát, hogy tökéletesítsem szakmai tudásomat egy öt csillagos Four Seasons hotelben. Ezt követően több magyar étteremben dolgoztam, majd a Sodexo Magyarország Kft. executive chefje lettem, ahol jelenleg is dolgozom. 2011-ben a Bocuse d’Or Hungary budapesti döntőjén értem el második helyezést, legutoljára pedig a 2012-es Erfurti szakácsolimpián képviselhettem hazánkat, ahonnan egy ezüst- és egy bronzérmet hozhattam haza a nemzeti válogatott tagjaként.
-Szabó László mesterszakács
- Név
- Szabó László mesterszakács
- Felhasználói név
- Szabó László
- Weboldal
- -
- Regisztráció időpontja
- 2013. 02. 01. 18:35
- Utoljára belépett
- 2015. 02. 28. 12:34
- Mesterszakács
- igen
- A hét Séfje
- -
- Feltöltött receptek
- 6 db
- Feltöltött cikkek
- -
- Hozzászólások
- -
- Kedvenc recepjei
- -


Sugo fekete spagettivel
1. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. 2. Felöntjük a paradicsomlével, ho..

Leveles tésztában sült brokkolis csirkem..
1. A tejszínt sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot. Ha a sajt elolvadt a mártásban és nem elég sűrű, akkor keményítős vízzel..

Kakukkfüves kacsamell, almás-pirított ká..
1. A felszeletelt lila káposztát karamellizált cukron lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha a káposzta majdnem elkészü..

Tojásos galuska bacon chipsszel, színes ..
1. A szeletelt bacont felcsíkozzuk, majd a zsírját kisütjük és leszűrjük. A galuskát sós, forrásban lévő vízben átmelegítjük, majd leszűrjük. (Hagyomá..

Petrezselymes cukkinitorta mediterrán cs..
1. A leveles tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, a tortaformát kibéleljük vele, és körberakjuk felkarikázott cukkinivel. A tejfölt a tojással, finomra..

Borzas sertésszűz, lecsó és burgonyatext..
1. A lehártyázott egész sertésszüzet sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Közben elkészítjük a „borzas” tésztát. A lereszelt burgonyához sót, borso..
Nincsenek kedvencei.
Weboldalunkon a kedvencek funkció használata regisztrációhoz kötött. A funkció segítségével bármely regisztrált felhasználónk szabadon összgyűjtheti kedvenc receptjeit.
Nincsenek hozzászólásai.
Weboldalunkon a hozzászólások írása cikkekhez vagy receptekhez, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat hozzászólást cikkekhez vagy receptekhez.
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.