Hargitai György
Hargitai György mesterszakács
Bemutatkozás:
Budapesten születtem 1963-ban, abban az évben, amikor halálos merényletet hajtottak végre John F. Kennedy amerikai elnök ellen, amikor Alfred Hitchcock elkészítte Madarak című filmjét, amikor a Kínai Kommunista Párt élén Maoval szakított Moszkvával és amikor 14 év után újra bajnok lett fociban a Fradi; de az igazat megvallva, mindezeknek semmi hatása nem volt arra, hogy később szakács lettem. Sokkal inkább édesapámnak, aki a pályaválasztásom környékén egy kivágott újságcikkel állított haza, miszerint a Pannónia Vendéglátóipari Vállalat szakácstanulókat képez, s ehhez várja a jelentkezőket. Így lettem én a kőbányai I. László Gimnázium spanyol tagozatának elvégzése után szakácstanuló az akkor még Palace Hotelben, ahonnan többek közt a Pepita Oroszlán sörözőn és a Pannónia Központi Hidegkonyhán át vezetett az út a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola tankonyhájának konyhafőnökségéig. Jöttek az első szakmai versenyek, a Planétás kártyákban publikált első receptek, majd egy kisebb amerikai kiruccanás. Innen hazaérve először a Korona majd a Kempinsky Hotel következett, míg nem a Mexikói nagykövet főszakácsaként találtam magam. Ekkorra már megjelentek az első szakácskönyveim, ennek köszönhetően a Magyar Konyha című lap főszerkesztő helyettese lettem. 2001 hozta az újabb változást, felkértek, hogy legyek a főszerkesztője egy új gasztronómiai magazinnak, a Príma Konyhának; és megkaptam a mesterszakács elismerést is. A Magyar Konyha és a Príma Konyha magazinokon, az évente megjelenő naptárakon és a fordításokon kívül több szakácskönyvnek, kiadványnak voltam a szerzője.
-Hargitai György mesterszakács
- Név
- Hargitai György mesterszakács
- Felhasználói név
- Hargitai György
- Weboldal
- -
- Regisztráció időpontja
- 2013. 02. 08. 09:02
- Utoljára belépett
- 2013. 02. 18. 08:37
- Mesterszakács
- igen
- A hét Séfje
- -
- Feltöltött receptek
- 1598 db
- Feltöltött cikkek
- -
- Hozzászólások
- -
- Kedvenc recepjei
- -


Kürtőskalács faszénen sütve
1. Erdély legismertebb édes süteménye, amit régebben a cserepes kandallók nyitott tűzterében, hosszú kürtőskalács sütő dorongra tekerve, nyílt parázso..

Havas fenyők
1. A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg tés..

Dagadt paprika
1. A paprikát kicsumázzuk, vastag erét kivágjuk (benne is hagyhatjuk, ez opcionális), majd a csöveket megmossuk. A darált húst a főtt rizzsel és a toj..

Rakott káposzta
1. A rizst átválogatjuk, megmossuk majd a forrásban lévő vízbe szórjuk. Kissé megsózzuk, és lefödve, kis lángon addig pároljuk, míg a leve el nem fő. ..

Gesztenyés krémes
1. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd nyomóval vagy szitán áttörjük. Ezután a kekszmorzsával, a vajjal, a rummal és a tejjel egyn..

Egészben sült csirke
1. A csirkét kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, hasüregét majoránnával fűszerezzük. 2. Az olajjal (zsírral) kívül-belül megkenjük. A szárnyas mellé..

Gesztenyeszív - gesztenyegolyók
1. A szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát a rummal összegyúrjuk, nyolc részre osztjuk és egyenként ellapítva szív alakúra formáljuk, majd h..

Fűszeres bakonyi betyárgulyás
1. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd a zsírt hozzáadva egy lábasban vagy bográcsban kisütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük, tálalásig fél..

Paradicsomos kukoricaleves
1. A szalonnát félcentis kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a zeller zöldjét finomra, a répát meg a szárz..

Lekváros derelye
1. A burgonyát kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben megfőzzük. Leszűrjük és azon forrón meghámozzuk. Ehhez egy ..

Bodzaszörp
1. A bodzavirágot lehetőleg reggel, az első harmat után, rövid kocsánnyal szedjük le. Szellős, de nem napos helyen néhány napig szárítjuk. Akkor jó, h..

Mézeskalács - hagyományos
1. Az első változathoz a mézet egy lábasba tesszük, a lekvárral együtt fölolvasztjuk, majd a tűzről lehúzva a cukrot és a margarint is hozzáadjuk. Néh..

Fóliás, rácos harcsa
1. A halat kissé lapjában 4, nem túl vastag szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Négy nagyobb alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a sze..

Magyaróvári sertésborda
1. A hússzeleteket enyhén kiverjük, és a széleiket bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd az olajban mi..

Vidám karajszeletek
1. Ennél a fogásnál az előkészületeknek különösen fontos szerepe van: nagyon oda kell figyelni a hús töltésére, mert egy egybensült karajról van szó, ..
Nincsenek kedvencei.
Weboldalunkon a kedvencek funkció használata regisztrációhoz kötött. A funkció segítségével bármely regisztrált felhasználónk szabadon összgyűjtheti kedvenc receptjeit.
Nincsenek hozzászólásai.
Weboldalunkon a hozzászólások írása cikkekhez vagy receptekhez, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat hozzászólást cikkekhez vagy receptekhez.
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.