Zserbó

Zserbó  recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  35 dkg liszt
•  10-15 dkg margarin
•  1 tojás
•  5 dkg cukor
•  1 dl tej
•  2 dkg élesztő
•  1 kockacukor
•  csipet só
A töltelékhez:
•  25 dkg darált dió
•  20 dkg cukor
•  fél üveg sárgabarack lekvár
A tetejére:
•  20 dkg csokoládé

Elkészítés módja

1. Először is fél dl langyos tejbe beleteszünk 1 kockacukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

2. A tészta hozzávalóit, a cukrot a tojással, margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt.

3. Jól összedolgozzuk, de figyeljünk oda a tészta lágyságára, ha kissé száraznak tűnik, egy kis tejet adhatunk még hozzá és beledolgozzuk.

4. De ezeknél az arányoknál, nem szokott gond lenni.

5. Három részre osztjuk a tésztát.

6. Közben a diót a cukorral és a lekvárral jól összekeverjük.

7. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, erre rányújtjuk, -tesszük a másik tésztát, majd megkenjük a maradék lekváros-diós töltelékkel és végül befedjük a harmadik tésztával.

8. Alacsony hőfokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha ki hűlt, gőz felett felolvasztom a csokoládét, egy-két kanál étolajat teszek bele és rásimítom a sütemény tetejére.

A leírásban szereplő Zserbó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zserbó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Zserbó recept - 9 hozzászólás

  1. Ágica
    Ágica #1391 2013. 03. 07. 09:59 Válasz

    Én köszönöm, hogy szóltál hogy Bővebben írjam le a receptet :)

  2. karperec
    karperec #1306 2013. 03. 06. 12:06 Válasz

    Köszönöm megértésed a kezdő kukták nevében is! :)

  3. kgizus
    kgizus #1305 2013. 03. 06. 09:26 Válasz

    Nagyon guszta!! Nálunk is nagy kedvenc a zserbó, éppen a hétvégén sütöttem egy tepsivel. Én teszek a tésztába még egy pici sütőport is, és ha szükséges akkor a tej helyett tejfölt.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #1303 2013. 03. 05. 23:12 Válasz

    Finom sütemény,nálunk is kedvenc.
    Én csak 1 dkg élesztőt teszek bele.
    Szép szeletek!

  5. manócska
    manócska #1300 2013. 03. 05. 21:45 Válasz

    Azt hittem bonyolultabb. Legközelebb megpróbálom. Nagyon jól néz ki.

  6. Ágica
    Ágica #1290 2013. 03. 05. 20:23 Válasz

    Köszönöm,javítottam a recepten, semmi gond :)
    Igazad van karperec, lehet túl egyszerűen írtam le :) Ez vagyok én:))

  7. Gizike
    Gizike #1287 2013. 03. 05. 20:17 Válasz


    Gratulálok Ágica! Ezentúl ilyen egyszerűen fogom készíteni! :)

  8. dugódani
    dugódani #1283 2013. 03. 05. 20:10 Válasz

    Talán azért ilyen rövid, mert az ismétlés a tudás anyja. Tréfán túl, van valami karperec észrevételében. De az itt bemutatott sütemény így este 8 után is jöhetne.

  9. karperec
    karperec #1277 2013. 03. 05. 19:42 Válasz

    Szép lett a zserbód, anyukám mindíg sütött ha valamilyen ünnep volt. Látszik, hogy ez Neked rutinfeladat.Azonban aki még életében nem sütött sütit, annak lehet, hogy picit rövidre sikerült az elkészítés menetének leírása. Gondolok itt a legfontosabb alkotóelem elkészítésére; pl: a tészta mitől lesz olyan "zserbós", nem száraz, kissé linzeresen zsíros, nem széteső, nem morzsáló. Vagy hány fokon sütöd, meg ilyesmi. Csak azért reklamálok,hogy az is el tudja készíteni, aki még nem próbálta.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zserbó recept - 9 hozzászólás

  1. Ágica
    Ágica #1391 2013. 03. 07. 09:59 Válasz

    Én köszönöm, hogy szóltál hogy Bővebben írjam le a receptet :)

  2. karperec
    karperec #1306 2013. 03. 06. 12:06 Válasz

    Köszönöm megértésed a kezdő kukták nevében is! :)

  3. kgizus
    kgizus #1305 2013. 03. 06. 09:26 Válasz

    Nagyon guszta!! Nálunk is nagy kedvenc a zserbó, éppen a hétvégén sütöttem egy tepsivel. Én teszek a tésztába még egy pici sütőport is, és ha szükséges akkor a tej helyett tejfölt.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #1303 2013. 03. 05. 23:12 Válasz

    Finom sütemény,nálunk is kedvenc.
    Én csak 1 dkg élesztőt teszek bele.
    Szép szeletek!

  5. manócska
    manócska #1300 2013. 03. 05. 21:45 Válasz

    Azt hittem bonyolultabb. Legközelebb megpróbálom. Nagyon jól néz ki.

  6. Ágica
    Ágica #1290 2013. 03. 05. 20:23 Válasz

    Köszönöm,javítottam a recepten, semmi gond :)
    Igazad van karperec, lehet túl egyszerűen írtam le :) Ez vagyok én:))

  7. Gizike
    Gizike #1287 2013. 03. 05. 20:17 Válasz


    Gratulálok Ágica! Ezentúl ilyen egyszerűen fogom készíteni! :)

  8. dugódani
    dugódani #1283 2013. 03. 05. 20:10 Válasz

    Talán azért ilyen rövid, mert az ismétlés a tudás anyja. Tréfán túl, van valami karperec észrevételében. De az itt bemutatott sütemény így este 8 után is jöhetne.

  9. karperec
    karperec #1277 2013. 03. 05. 19:42 Válasz

    Szép lett a zserbód, anyukám mindíg sütött ha valamilyen ünnep volt. Látszik, hogy ez Neked rutinfeladat.Azonban aki még életében nem sütött sütit, annak lehet, hogy picit rövidre sikerült az elkészítés menetének leírása. Gondolok itt a legfontosabb alkotóelem elkészítésére; pl: a tészta mitől lesz olyan "zserbós", nem száraz, kissé linzeresen zsíros, nem széteső, nem morzsáló. Vagy hány fokon sütöd, meg ilyesmi. Csak azért reklamálok,hogy az is el tudja készíteni, aki még nem próbálta.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.