Zserbó

Elkészítés módja
1. Először is fél dl langyos tejbe beleteszünk 1 kockacukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
2. A tészta hozzávalóit, a cukrot a tojással, margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt.
3. Jól összedolgozzuk, de figyeljünk oda a tészta lágyságára, ha kissé száraznak tűnik, egy kis tejet adhatunk még hozzá és beledolgozzuk.
4. De ezeknél az arányoknál, nem szokott gond lenni.
5. Három részre osztjuk a tésztát.
6. Közben a diót a cukorral és a lekvárral jól összekeverjük.
7. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, erre rányújtjuk, -tesszük a másik tésztát, majd megkenjük a maradék lekváros-diós töltelékkel és végül befedjük a harmadik tésztával.
8. Alacsony hőfokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha ki hűlt, gőz felett felolvasztom a csokoládét, egy-két kanál étolajat teszek bele és rásimítom a sütemény tetejére.
Én köszönöm, hogy szóltál hogy Bővebben írjam le a receptet :)
Köszönöm megértésed a kezdő kukták nevében is! :)
Nagyon guszta!! Nálunk is nagy kedvenc a zserbó, éppen a hétvégén sütöttem egy tepsivel. Én teszek a tésztába még egy pici sütőport is, és ha szükséges akkor a tej helyett tejfölt.
Finom sütemény,nálunk is kedvenc.
Én csak 1 dkg élesztőt teszek bele.
Szép szeletek!
Azt hittem bonyolultabb. Legközelebb megpróbálom. Nagyon jól néz ki.
Köszönöm,javítottam a recepten, semmi gond :)
Igazad van karperec, lehet túl egyszerűen írtam le :) Ez vagyok én:))
Gratulálok Ágica! Ezentúl ilyen egyszerűen fogom készíteni! :)
Talán azért ilyen rövid, mert az ismétlés a tudás anyja. Tréfán túl, van valami karperec észrevételében. De az itt bemutatott sütemény így este 8 után is jöhetne.
Szép lett a zserbód, anyukám mindíg sütött ha valamilyen ünnep volt. Látszik, hogy ez Neked rutinfeladat.Azonban aki még életében nem sütött sütit, annak lehet, hogy picit rövidre sikerült az elkészítés menetének leírása. Gondolok itt a legfontosabb alkotóelem elkészítésére; pl: a tészta mitől lesz olyan "zserbós", nem száraz, kissé linzeresen zsíros, nem széteső, nem morzsáló. Vagy hány fokon sütöd, meg ilyesmi. Csak azért reklamálok,hogy az is el tudja készíteni, aki még nem próbálta.