Zöldséges muffinok
Elkészítés módja
1. A zöldséges, napraforgómagos muffinhoz:a sajtot durvára reszeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a sárgarépát a reszelő kis lyukú oldalán legyaluljuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. A napraforgómagot elnagyolva kissé földaraboljuk, egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. A tojást az olajjal kissé felverjük, a tejszínnel tovább keverjük. A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk.
2. Az így előkészített összes hozzávalót egy tálba rakjuk, fakanállal összekeverjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
3. A zöldséges, sonkás sajtos muffinhoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a borssal és a sóval összeforgatjuk. A tojást az olajjal és a tejszínnel fölverjük, a lisztes keveréket, a főtt borsót és kukoricát hozzáadjuk. A pórét megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük. A sonkát apró kockákra vágjuk. Mindezeket a sajttal együtt a tésztához keverjük.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk, majd reszelt sajttal behintjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.