Zöldborsós sertésragu, tarhonyával
Elkészítés módja
1. A tarhonyát először olajon megpirítom, majd kétujjnyi hideg vízzel felöntöm, sózom, majd lefedem és teljes takarékon készre főzöm.
2. A húst jól leöblítem, majd apró darabokra vágom.
3. A hagymát felkockázom, olajon megpárolom majd a fűszerpaprikával színt adok neki, végül sózom, borsozom.
4. Kevés vízzel felöntöm, a húst az edénybe rakom, jól elkeverem és felaprítom a paprikát és paradicsomot is hozzáadom.
5. Amikor félig megpuhult a hús petrezselymet vágok bele és a borsót beleöntöm.
6. Így még 10-15 percig főzöm és az ételsűrítőt a végén hozzáadom.
7. A kész tarhonyával tálalom.
Zöldborsós sertésragu, tarhonyával recepthez fűződő történet, jótanács
Egyszerűen készítem az ételeket, én nemigazán szoktam díszítgetni, de az ízletességre törekszem. Hétköznapi ebédnek kiváló, de valahol a vasárnapok fő menüje.
Nagyon fincsike:)