Zöldborsós csirkegombócleves

Zöldborsós csirkegombócleves  recept
Hozzávalók
a leveshez:
•  1 vöröshagyma
•  8 dkg vaj
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  50-60 dkg csirkeszárnytő
•  („mini combocska” a szárny belső a csirke testéhez legközelebb eső része)
•  2- 2 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  só kristálycukor
•  50 dkg frissen kifejtett cukorborsó (idényen kívül fagyasztott is lehet)
•  1 nagy csokor petrezselyem
•  1 evőkanál finomliszt
a csirkegombóchoz:
•  40 dkg csirkemellfilé
•  1 zsemle
•  1 tojás
•  1 csapott kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fehérbors
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a megolvasztott vajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, a csirkeszárnyat, és a félkarikákra vágott zöldséget hozzáadjuk. Egy pohárnyi vizet öntünk rá, 1-1 kiskanálnyi sót és cukrot beleszórunk, és lefödve, kis lángon pároljuk kb. 30 percig, pontosabban addig, míg a hús félig megpuhul. Közbe elfövő levét pótoljuk, de úgy kalkuláljunk, hogy a végére majdnem zsírjára süljön.

2. A borsót hozzákeverjük, lefödve pár percig pároljuk úgy, hogy most már zsírjára süljön. A finomra vágott petrezselyemmel és a liszttel megszórjuk, kevergetve 1 percig pirítjuk, azután 2 liter vízzel fölöntjük. Kis rést hagyva lefödjük, és kis lángon forraljuk föl, így még ízesebb lesz a leves.

3. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A mellfilét kis kockákra vágjuk, gyorsvágógépbe rakjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a húsra morzsoljuk, és beleütjük a tojást is. Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával fűszerezzük. Megnedvesített kézzel apró gombócokat szaggatunk belőle, és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Addig főzzük, míg a leves minden alkotója megpuhul. Ha kell, utánasózzuk, egy kevés cukorral ízesítjük.

A leírásban szereplő Zöldborsós csirkegombócleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.