Zöldborsós csirkegombócleves

Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, a megolvasztott vajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, a csirkeszárnyat, és a félkarikákra vágott zöldséget hozzáadjuk. Egy pohárnyi vizet öntünk rá, 1-1 kiskanálnyi sót és cukrot beleszórunk, és lefödve, kis lángon pároljuk kb. 30 percig, pontosabban addig, míg a hús félig megpuhul. Közbe elfövő levét pótoljuk, de úgy kalkuláljunk, hogy a végére majdnem zsírjára süljön.
2. A borsót hozzákeverjük, lefödve pár percig pároljuk úgy, hogy most már zsírjára süljön. A finomra vágott petrezselyemmel és a liszttel megszórjuk, kevergetve 1 percig pirítjuk, azután 2 liter vízzel fölöntjük. Kis rést hagyva lefödjük, és kis lángon forraljuk föl, így még ízesebb lesz a leves.
3. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A mellfilét kis kockákra vágjuk, gyorsvágógépbe rakjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a húsra morzsoljuk, és beleütjük a tojást is. Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával fűszerezzük. Megnedvesített kézzel apró gombócokat szaggatunk belőle, és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Addig főzzük, míg a leves minden alkotója megpuhul. Ha kell, utánasózzuk, egy kevés cukorral ízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.