Zabfalatok

Zabfalatok recept
Hozzávalók
•  20 dkg finomliszt
•  10 dkg darált kókusz vagy dió
•  15 dkg zabpehely (darálva)
•  15 dkg porcukor
•  20 dkg margarin
•  1/2 teáskanál sütőpor
•  1 tojás
•  fél citrom reszelt héja

Elkészítés módja

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

2. Egy órát a hűtőben pihentetjük.

3. Deszkán, kevés liszten rudat formálunk belőle (bejgli vastagságút) és késsel 1 cm széles korongokra szeleteljük.

4. Kezünkkel kicsit ellapítjuk a korongokat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.

5. Díszíthetjük a tetejüket olvasztott csokoládéval.

A leírásban szereplő Zabfalatok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Zabfalatok recept - 8 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #6265 2013. 06. 16. 09:54 Válasz

    Azért a sok husi mellett szoktam néha én is ilyesmit ropogtatni. Jó a recept, megy kedvencbe. Jut eszembe még nem ittam meg a kv.-mat... :)

  2. Szabina
    Szabina #6254 2013. 06. 16. 08:57 Válasz

    Örülök Lányok, hogy ha tetszik Nektek! Remélem Editkém Nálatok is fog ízleni a családnak. Cherryka nagyon jók az ötleteid amiket írtál hogy milyen módosításokra gondolsz. Manócska nekem is jobban ízlik mint a bolti, amiből ha veszek mindenkinek jut egy-két darab elég borsos áron. Ez egy egész kiadós adag. :)

  3. cherryka
    cherryka #6240 2013. 06. 14. 22:59 Válasz

    Ahogy látom, nem csak én vagyok éjjeli bagoly... ;)

  4. manócska
    manócska #6236 2013. 06. 14. 22:28 Válasz

    Nagyon jó, jobb mint a bolti:)

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #6231 2013. 06. 14. 22:23 Válasz

    Nagyon jó!
    Tetszik a recepted Szabina.
    Gratulálok.

  6. cherryka
    cherryka #6225 2013. 06. 14. 22:14 Válasz

    Nagyokat nyelve kommentálom a receptedet... Kár, hogy nem tudom "lelopni" a fotóról őket. ;) Gyerekkorom óta rajongok a zabfalatokért, amikor még csak egy külföldi gyártó termékeként lehetett kapni. Ahogy nézem, ez nem is annyira cukortömeg, mint a bolti (nem mintha az nem ízlene).
    T.variamhoz hasonlóan nekem is rögtön beindult a fantáziám, és az első variációim abban állnának, hogy megpróbálnám barna cukorral elkészíteni, illetve a fahéjmániás énemet sem hazudtolnám meg... :) Sőt, miközben ezeket a sorokat írom, jönnek az újabb ötletek: magvak (szezám, len), pici méz...
    Köszi az inspirációt - ismét! ;)

  7. Szabina
    Szabina #6217 2013. 06. 14. 16:39 Válasz

    Örülök ha tetszik!:)

  8. t.variam
    t.variam #6215 2013. 06. 14. 14:57 Válasz

    Kösz, hogy küldtél nekem egy ilyen fajta receptet. :) Elmentem, azután picit variálgatom. Szeretjük a zabpelyhes kekszeket.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zabfalatok recept - 8 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #6265 2013. 06. 16. 09:54 Válasz

    Azért a sok husi mellett szoktam néha én is ilyesmit ropogtatni. Jó a recept, megy kedvencbe. Jut eszembe még nem ittam meg a kv.-mat... :)

  2. Szabina
    Szabina #6254 2013. 06. 16. 08:57 Válasz

    Örülök Lányok, hogy ha tetszik Nektek! Remélem Editkém Nálatok is fog ízleni a családnak. Cherryka nagyon jók az ötleteid amiket írtál hogy milyen módosításokra gondolsz. Manócska nekem is jobban ízlik mint a bolti, amiből ha veszek mindenkinek jut egy-két darab elég borsos áron. Ez egy egész kiadós adag. :)

  3. cherryka
    cherryka #6240 2013. 06. 14. 22:59 Válasz

    Ahogy látom, nem csak én vagyok éjjeli bagoly... ;)

  4. manócska
    manócska #6236 2013. 06. 14. 22:28 Válasz

    Nagyon jó, jobb mint a bolti:)

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #6231 2013. 06. 14. 22:23 Válasz

    Nagyon jó!
    Tetszik a recepted Szabina.
    Gratulálok.

  6. cherryka
    cherryka #6225 2013. 06. 14. 22:14 Válasz

    Nagyokat nyelve kommentálom a receptedet... Kár, hogy nem tudom "lelopni" a fotóról őket. ;) Gyerekkorom óta rajongok a zabfalatokért, amikor még csak egy külföldi gyártó termékeként lehetett kapni. Ahogy nézem, ez nem is annyira cukortömeg, mint a bolti (nem mintha az nem ízlene).
    T.variamhoz hasonlóan nekem is rögtön beindult a fantáziám, és az első variációim abban állnának, hogy megpróbálnám barna cukorral elkészíteni, illetve a fahéjmániás énemet sem hazudtolnám meg... :) Sőt, miközben ezeket a sorokat írom, jönnek az újabb ötletek: magvak (szezám, len), pici méz...
    Köszi az inspirációt - ismét! ;)

  7. Szabina
    Szabina #6217 2013. 06. 14. 16:39 Válasz

    Örülök ha tetszik!:)

  8. t.variam
    t.variam #6215 2013. 06. 14. 14:57 Válasz

    Kösz, hogy küldtél nekem egy ilyen fajta receptet. :) Elmentem, azután picit variálgatom. Szeretjük a zabpelyhes kekszeket.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.