Zabfalatok
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
2. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
3. Deszkán, kevés liszten rudat formálunk belőle (bejgli vastagságút) és késsel 1 cm széles korongokra szeleteljük.
4. Kezünkkel kicsit ellapítjuk a korongokat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
5. Díszíthetjük a tetejüket olvasztott csokoládéval.
Azért a sok husi mellett szoktam néha én is ilyesmit ropogtatni. Jó a recept, megy kedvencbe. Jut eszembe még nem ittam meg a kv.-mat... :)
Örülök Lányok, hogy ha tetszik Nektek! Remélem Editkém Nálatok is fog ízleni a családnak. Cherryka nagyon jók az ötleteid amiket írtál hogy milyen módosításokra gondolsz. Manócska nekem is jobban ízlik mint a bolti, amiből ha veszek mindenkinek jut egy-két darab elég borsos áron. Ez egy egész kiadós adag. :)
Ahogy látom, nem csak én vagyok éjjeli bagoly... ;)
Nagyon jó, jobb mint a bolti:)
Nagyon jó!
Tetszik a recepted Szabina.
Gratulálok.
Nagyokat nyelve kommentálom a receptedet... Kár, hogy nem tudom "lelopni" a fotóról őket. ;) Gyerekkorom óta rajongok a zabfalatokért, amikor még csak egy külföldi gyártó termékeként lehetett kapni. Ahogy nézem, ez nem is annyira cukortömeg, mint a bolti (nem mintha az nem ízlene).
T.variamhoz hasonlóan nekem is rögtön beindult a fantáziám, és az első variációim abban állnának, hogy megpróbálnám barna cukorral elkészíteni, illetve a fahéjmániás énemet sem hazudtolnám meg... :) Sőt, miközben ezeket a sorokat írom, jönnek az újabb ötletek: magvak (szezám, len), pici méz...
Köszi az inspirációt - ismét! ;)
Örülök ha tetszik!:)
Kösz, hogy küldtél nekem egy ilyen fajta receptet. :) Elmentem, azután picit variálgatom. Szeretjük a zabpelyhes kekszeket.