Vörösboros körtelekvár
Elkészítés módja
1. A körtét meghámozzuk, negyedeljük, kiszedjük a magházát és apró kockákra vágjuk. Kifacsarjuk a citrom levét, elkeverjük a körtével és a cukorral, majd éjszakára állni hagyjuk.
2. Másnap hozzáöntjük a vörösbort, majd belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Az egészet kis lángon, kevergetve felforraljuk és közepes lángon kevergetve 4 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
3. Elvégezzük a zselépróbát. (1-2 teáskanálnyi befőzöttet egy csészealátétre teszünk és annak azonnal meg kell dermednie. Ha nem zselésedik meg, akkor tovább kell főzni a hozzávalókat.)
4. A lekvárt forró vízzel kiöblített, csavaros, tetős üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.