Vörösboros, fekete szedres sütemény

Vörösboros, fekete szedres sütemény recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  6 db tojás
•  1 csepp citromlé
•  1 csipet só
•  5 evőkanál cukor
•  1 evőkanál vaníliás cukor
•  6 csapott evőkanál finomliszt
•  1/2 csomag sütőpor
A szedres töltelékhez:
•  0.5 dl vörösbor
•  20 dkg fekete szeder
•  5 evőkanál cukor
A túrós töltelékhez:
•  80 dkg túró
•  fél kocka margarin (12.5 dkg)
•  6 evőkanál porcukor
A szederzseléhez:
•  7 dl fekete szederszörp
•  3 csomag vaníliás pudingpor
•  5 evőkanál cukor

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk.

2. A fehérjét egy keverőtálba öntjük és a csipet sóval, a vaníliás cukorral, valamint a citromlével kemény habbá felverjük, majd apránként beledolgozzuk a cukrot is.

3. Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük.

5. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.

6. Ha kihűlt a piskóta, lapjában kettévágjuk.

7. A fekete szedret összetörjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral és a vörösborral.

8. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként beledolgozzuk a túrót is, és krémesre keverjük.

9. Elkészítjük a zselét. A vaníliás pudingokat csomómentesre keverjük a cukorral és egy kevés szörppel, majd a megmaradt szörppel összekeverjük és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.

10. Az egyik piskótalapot megkenjük a vörösboros szederkrémmel, majd rásimítjuk a túrós töltelék felét.

11. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (célszerű a fagyasztóba tenni, hogy gyorsabban végezzünk.) Majd kivesszük, rásimítjuk a lila zselé felét és ismét 10 percre hidegre tesszük.

13. Ha a zselé megkötött, rásimítjuk a maradék szedres, majd túrós tölteléket, rátesszük a második piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt lila zselével.

14. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

15. Kockákra vágva kínáljuk.

Vörösboros, fekete szedres sütemény recepthez fűződő történet, jótanács

Saját recept.

A leírásban szereplő Vörösboros, fekete szedres sütemény recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.