Vörösboros, fekete szedres sütemény

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A fehérjét egy keverőtálba öntjük és a csipet sóval, a vaníliás cukorral, valamint a citromlével kemény habbá felverjük, majd apránként beledolgozzuk a cukrot is.
3. Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük.
5. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
6. Ha kihűlt a piskóta, lapjában kettévágjuk.
7. A fekete szedret összetörjük, majd alaposan kikeverjük a cukorral és a vörösborral.
8. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként beledolgozzuk a túrót is, és krémesre keverjük.
9. Elkészítjük a zselét. A vaníliás pudingokat csomómentesre keverjük a cukorral és egy kevés szörppel, majd a megmaradt szörppel összekeverjük és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.
10. Az egyik piskótalapot megkenjük a vörösboros szederkrémmel, majd rásimítjuk a túrós töltelék felét.
11. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (célszerű a fagyasztóba tenni, hogy gyorsabban végezzünk.) Majd kivesszük, rásimítjuk a lila zselé felét és ismét 10 percre hidegre tesszük.
13. Ha a zselé megkötött, rásimítjuk a maradék szedres, majd túrós tölteléket, rátesszük a második piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt lila zselével.
14. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
15. Kockákra vágva kínáljuk.
Vörösboros, fekete szedres sütemény recepthez fűződő történet, jótanács
Saját recept.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.