Vargányaleves

Elkészítés módja
1. A sárgarépát, fehérrépát megtisztítom és vékony karikákra vágom.
2. A vargányát kis szeletekre aprítom.
3. Az olajat felforrósítom, belerakom a karikákra szelt zöldségeket, kicsit megsózom és pár percig kis lángon kevergetem, majd hozzáadom a szeletelt vargányát és vízzel felöntöm.
4. Közben beleteszem a leveskockát és egy kiskanál ételízesítőt.
5. Amikor a zöldségek és a gomba készre főtt, a tejfölt egy evőkanál liszttel és kb. 1 deci vízzel csomómentesre kikeverem.
6. A forró levesből állandó keverés mellett a tejfölhöz adok a hőkiegyenlítés végett, így amikor a leveshez keverem a tejfölt nem csomósodik majd össze.
7. Amikor a hőkiegyenlítést elvégeztem, hozzáöntöm a leveshez a tejfölt.Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.