Vaníliás, csokis-diós szelet

Vaníliás, csokis-diós szelet recept

Elkészítés módja

1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk.

2. Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk és baracklekvárral megkenünk.

3. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük és a dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot.

5. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós- masszába és a lekvárra rásimítjuk.

6. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig sütjük.

7. A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, a masszához keverjük és a kihűlt tésztára kenjük. Tortadarával megszórjuk.

Nagyon finom süti :-)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.