Vagdalt, avagy fasírt

Elkészítés módja
1. Vízbe áztatjuk a zsemléket.
2. A megmosott és szárazra törölt húst a kolbásszal és párizsival együtt a húsdaráló nagy lyukú tárcsáján ledaráljuk.
3. Ezután hozzádaráljuk a jól kinyomkodott zsemléket a fokhagymával együtt.
4. Ezután jön a trükk. Előző nap összevágjuk a hagymát arra a méretre és formára, amihez szeretnénk használni, kb. annyi étolajat öntünk, rá ami amúgy is fog kelleni.
5. Az olajat a hagymával együtt az ételnek megfelelően sóval, borssal, ételízesítővel - és ami esetleg még illik hozzá - ízesítjük és az edényt lezárjuk.
6. A pirospaprikát a végén keverjük bele, nem tesszük a hagymához a többi fűszerrel!
7. A főzésig többször átkeverjük.
8. A lényege, hogy a hagymában lévő ízanyagok jobban megmaradnak.
9. Ezután egy kicsit megpároljuk (hisz teljesen a többi összetevővel együtt fog megpuhulni a sütéskor).
10. Ezután a párolt hagymát, a tojást és a fűszereket is hozzáadjuk, és kézzel óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük nagyon össze a húst. (Én megszoktam ilyenkor kóstolni és ha szükséges, akkor utólag még ízesítek.) A képen látható formába tesszük a húst.
11. Az első időben alufóliával letakarjuk és a sütőbe toljuk.
12. Sütőtől függően változik a sütés ideje.
13. Mikor már majdnem kész, hústűvel ellenőrizzük, levesszük a fóliát és a tetejét is megpirítjuk.
Vagdalt, avagy fasírt recepthez fűződő történet, jótanács
Másnap szeleteljük, mikor a hűtőben igazán kihűlt, ha pl. köretnek majonézes krumplit adunk hozzá.
Melegen sült burgonyával és savanyúval ajánlom. Előnye, hogy mindenkinek jut a kolbászból, és így nem kell harcolni a karikáért mintha csak a közepébe lenne belesütve.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
Gizike !Az a helyzet a köménnyel mint a mesében a királylánynak az esete. Aki " úgy szereti a király apját mint az emberek a sót " vagy a galamb a búzát " Ha eddig úgy ette akkor most meg kellene próbálni köménymaggal.
Dugódani fasírtja nagyon finom lenne, ha a fűszerköményt kihagynánk belőle!!!
A kisült mennyiség 6-8 személynek bőven , vagy talán még 10 főnek is
elegendő mennyiség!!! Gratulálok a találmányhoz, hogy áztassuk be olajban az összevágott hagymát a tetszőleges fűszerekkel!!!