Vagdalt, avagy fasírt

Vagdalt, avagy fasírt recept
Hozzávalók
•  1 kg sertéscomb vagy lapocka
•  0.5 kg sertéspárizsi
•  1 szál szárazkolbász
•  egy kis fej vöröshagyma
•  4 gerezd fokhagyma
•  2 db száraz zsemle vagy kifli
•  1 db tojás
• 
•  őrölt bors
•  köménymag
•  jó minőségű őrölt pirospaprika

Elkészítés módja

1. Vízbe áztatjuk a zsemléket.

2. A megmosott és szárazra törölt húst a kolbásszal és párizsival együtt a húsdaráló nagy lyukú tárcsáján ledaráljuk.

3. Ezután hozzádaráljuk a jól kinyomkodott zsemléket a fokhagymával együtt.

4. Ezután jön a trükk. Előző nap összevágjuk a hagymát arra a méretre és formára, amihez szeretnénk használni, kb. annyi étolajat öntünk, rá ami amúgy is fog kelleni.

5. Az olajat a hagymával együtt az ételnek megfelelően sóval, borssal, ételízesítővel - és ami esetleg még illik hozzá - ízesítjük és az edényt lezárjuk.

6. A pirospaprikát a végén keverjük bele, nem tesszük a hagymához a többi fűszerrel!

7. A főzésig többször átkeverjük.

8. A lényege, hogy a hagymában lévő ízanyagok jobban megmaradnak.

9. Ezután egy kicsit megpároljuk (hisz teljesen a többi összetevővel együtt fog megpuhulni a sütéskor).

10. Ezután a párolt hagymát, a tojást és a fűszereket is hozzáadjuk, és kézzel óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük nagyon össze a húst. (Én megszoktam ilyenkor kóstolni és ha szükséges, akkor utólag még ízesítek.) A képen látható formába tesszük a húst.

11. Az első időben alufóliával letakarjuk és a sütőbe toljuk.

12. Sütőtől függően változik a sütés ideje.

13. Mikor már majdnem kész, hústűvel ellenőrizzük, levesszük a fóliát és a tetejét is megpirítjuk.

Vagdalt, avagy fasírt recepthez fűződő történet, jótanács

Másnap szeleteljük, mikor a hűtőben igazán kihűlt, ha pl. köretnek majonézes krumplit adunk hozzá.
Melegen sült burgonyával és savanyúval ajánlom. Előnye, hogy mindenkinek jut a kolbászból, és így nem kell harcolni a karikáért mintha csak a közepébe lenne belesütve.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

A leírásban szereplő Vagdalt, avagy fasírt recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fasírt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Vagdalt, avagy fasírt recept - 2 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #201 2013. 02. 17. 16:55 Válasz

    Gizike !Az a helyzet a köménnyel mint a mesében a királylánynak az esete. Aki " úgy szereti a király apját mint az emberek a sót " vagy a galamb a búzát " Ha eddig úgy ette akkor most meg kellene próbálni köménymaggal.

  2. Gizike
    Gizike #198 2013. 02. 17. 16:25 Válasz

    Dugódani fasírtja nagyon finom lenne, ha a fűszerköményt kihagynánk belőle!!!
    A kisült mennyiség 6-8 személynek bőven , vagy talán még 10 főnek is
    elegendő mennyiség!!! Gratulálok a találmányhoz, hogy áztassuk be olajban az összevágott hagymát a tetszőleges fűszerekkel!!!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több kifli recept
Még több kifli recept

Vagdalt, avagy fasírt recept - 2 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #201 2013. 02. 17. 16:55 Válasz

    Gizike !Az a helyzet a köménnyel mint a mesében a királylánynak az esete. Aki " úgy szereti a király apját mint az emberek a sót " vagy a galamb a búzát " Ha eddig úgy ette akkor most meg kellene próbálni köménymaggal.

  2. Gizike
    Gizike #198 2013. 02. 17. 16:25 Válasz

    Dugódani fasírtja nagyon finom lenne, ha a fűszerköményt kihagynánk belőle!!!
    A kisült mennyiség 6-8 személynek bőven , vagy talán még 10 főnek is
    elegendő mennyiség!!! Gratulálok a találmányhoz, hogy áztassuk be olajban az összevágott hagymát a tetszőleges fűszerekkel!!!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.