Vaddisznógombócok erdei gombával

Elkészítés módja
1. A húst - miután az esetleges inakat, hártyákat lefejtjük róla- a májjal meg a vízbe áztatott és kifacsart zsemlével kis lyukú tárcsán át ledaráljuk. A tojással, a tejszínnel meg a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük.
2. A lehéjazott hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, közben belekeverjük a zúzott fokhagymát is. A tűzről levéve a húsos masszához adjuk, majd a keverékből nedves kézzel 24 kis gombócot formálunk.
3. Egy serpenyőbe ujjnyi olajat töltünk, és amikor közepesen forró, belerakunk annyi húsgombócot, amennyi kényelmesen belefér. 8-10 perc alatt úgy sütjük meg, hogy a közepe is megsüljön, majd papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Amíg az összes elkészül, a vargánya és a rizike homokos részeit levágjuk, majd a gombákat folyó víz alatt megmossuk, de ne áztassuk, mert megszívja magát. Ezután kb. 3 centis darabokra vagy cikkekre vágjuk, a hús sütésénél használt olajban kevergetve 2-3 percig sütjük, majd lecsöpögtetjük.
4. A húsgombócokat és a gombát váltakozva 8 kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzzuk. Forró sütőben 6-8 perc alatt megforrósítjuk.
5. Párolt rizs és paradicsomsaláta illenek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.