Vaddisznógombócok erdei gombával

Vaddisznógombócok erdei gombával recept
Hozzávalók
•  50 dkg kicsontozott vaddisznó apróhús
•  20 dkg vaddisznómáj
•  1 zsemle
•  1 tojás
•  1 dl főzőtejszín
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
•  kb.1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál majoránna
•  fél kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 kisebb vöröshagyma
•  1 kis csokor petrezselyem
•  2 gerezd fokhagyma
•  20 dkg vargányagomba
•  20 dkg rizike (erdei gomba)
a sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A húst - miután az esetleges inakat, hártyákat lefejtjük róla- a májjal meg a vízbe áztatott és kifacsart zsemlével kis lyukú tárcsán át ledaráljuk. A tojással, a tejszínnel meg a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük.

2. A lehéjazott hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, közben belekeverjük a zúzott fokhagymát is. A tűzről levéve a húsos masszához adjuk, majd a keverékből nedves kézzel 24 kis gombócot formálunk.

3. Egy serpenyőbe ujjnyi olajat töltünk, és amikor közepesen forró, belerakunk annyi húsgombócot, amennyi kényelmesen belefér. 8-10 perc alatt úgy sütjük meg, hogy a közepe is megsüljön, majd papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Amíg az összes elkészül, a vargánya és a rizike homokos részeit levágjuk, majd a gombákat folyó víz alatt megmossuk, de ne áztassuk, mert megszívja magát. Ezután kb. 3 centis darabokra vagy cikkekre vágjuk, a hús sütésénél használt olajban kevergetve 2-3 percig sütjük, majd lecsöpögtetjük.

4. A húsgombócokat és a gombát váltakozva 8 kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzzuk. Forró sütőben 6-8 perc alatt megforrósítjuk.

5. Párolt rizs és paradicsomsaláta illenek hozzá.

A leírásban szereplő Vaddisznógombócok erdei gombával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.