Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Elkészítés módja
1. Meghámozzuk és felkockázzuk az almákat.
2. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük.
3. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és alaposan elkeverjük.
4. Hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.
5. Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben készre sütjük.
6. Amikor megsült, kiborítjuk a munkafelületre és hűlni hagyjuk.
7. Olajon felolvasztjuk a csokoládét és leöntjük vele a tészta tetejét.
8. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.
Ünnepi almás-fahéjas kuglóf recepthez fűződő történet, jótanács
Aszalt gyümölcsöt is lehet a tésztájába tenni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.