Túróval töltött, kávés muffin

Elkészítés módja
1. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton kb. 3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) és a joghurttal összedolgozzuk.
2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a hideg kávéval együtt. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A fele kávés masszával megtöltjük. Mindegyikre 1-1 kiskanálnyi krémtúrót halmozunk, majd a maradék kávés masszával befedjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. A tetejüket olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.