Túrós-tejszínes, epres szelet

Elkészítés módja
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral és a sütőporral. A fehérjéhez óvatosan hozzáadjuk, a lisztet és a kakaót, végül a sárgáját, végül alaposan össze keverjük.
2. A piskótát készre sütjük és lapjában kettévágjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, majd alaposan kikeverjük a túróval és hűtőben, kb. 30 percig pihentetjük.
3. Az eperből 30 dkg-nyit apró kockákra vágjuk. A maradék epret lábasban összetörjük és a keményítővel kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt előtte kevés vízben alaposan elkeverjük csomómentesre.
4. A piskóta széleit levágjuk és összemorzsoljuk, majd megtöltjük túrókrémmel, rászórjuk az epret és a morzsolt piskótát, visszatesszük a piskóta tetejét és megkenjük eperrel.
5. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva fogyasztjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.