Túrós-tejszínes, epres szelet

Túrós-tejszínes, epres szelet recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  6 tojás
•  4 evőkanál liszt
•  0.5 csomag sütőpor
•  2 evőkanál cukor
•  2 evőkanál olaj
•  2 evőkanál holland kakaópor
A töltelékhez:
•  50 dkg túró
•  2 csomag vaníliás cukor
•  4 evőkanál cukor
•  1 pohár tejföl
•  1 kis doboz tejszín
•  6 lap zselatin
A töltelékhez:
•  50 dkg eper
•  1 nagy evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés módja

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral és a sütőporral. A fehérjéhez óvatosan hozzáadjuk, a lisztet és a kakaót, végül a sárgáját, végül alaposan össze keverjük.

2. A piskótát készre sütjük és lapjában kettévágjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, majd alaposan kikeverjük a túróval és hűtőben, kb. 30 percig pihentetjük.

3. Az eperből 30 dkg-nyit apró kockákra vágjuk. A maradék epret lábasban összetörjük és a keményítővel kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt előtte kevés vízben alaposan elkeverjük csomómentesre.

4. A piskóta széleit levágjuk és összemorzsoljuk, majd megtöltjük túrókrémmel, rászórjuk az epret és a morzsolt piskótát, visszatesszük a piskóta tetejét és megkenjük eperrel.

5. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva fogyasztjuk.

A leírásban szereplő Túrós-tejszínes, epres szelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.