Túrós palacsintafelfújt
Elkészítés módja
1. A palacsintához valókat csomómentesre kikeverjük és egyenként kisütjük. (12 db palacsinta sült ki, 24 cm-es palacsintasütőben.) Elkészítjük a tölteléket.
2. A hozzávalókat összekeverjük és a palacsintákat megtöltjük vele, majd feltekerjük.
3. Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk.
4. A palacsintákat keresztben elvágjuk és lazán, nem túl szorosan a tepsibe rakjuk egymás mellé úgy, hogy a tepsi rövidebb oldalára merőlegesek legyenek.
5. Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat a cukrokkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a tejfölt és végül lisztet is.
6. A keményre vert tojáshabot lazán beleforgatjuk, majd ráöntjük egyenletesen a palacsintákra.
7. Megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával. 210 fokra előmelegítjük a sütőt.
8. A sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet öntünk.
9. A palacsintákat betoljuk a középső borda magasságában és 30 perc alatt készre sütjük. (Ellenőrizzük tűpróbával.) Sütés közben, ha gyorsabban pirul a teteje, alufóliával letakarjuk a tetejét.
Túrós palacsintafelfújt recepthez fűződő történet, jótanács
Kedvencünk lett ez a finomság!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.