Túrós epres torta
Elkészítés módja
1. A darált kekszhez adjuk hozzá az olvasztott margarint, majd a tejet (annyit, amennyit felvesz). Keverjük alaposan össze, majd öntsük és nyomkodjuk bele egy szilikonos sütőpapírral kibélelt 26-os tortaformába. Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen
2. Ezután vegyük ki a formából a kekszes alapot, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a formába, az oldalát rakjuk ki felezett rudacskákkal, majd öntsük rá az előzőleg elkészített túrós-epres tölteléket. Tegyük egy keverőtálba a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot és az epret.
3. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon. Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd keverjük hozzá a túrós krémhez.
4. A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként óvatosan keverjük hozzá a túrós krémhez. Végül öntsük a formában lévő kekszes alapra.
5. Tegyünk félre a tejszínhabból, eperből és díszítsük a torta tetejét, az eperrel, tejszínhabbal, olvasztott csokoládéval. Hűtőben hűtsük 5-6 órát.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.