Túrós batyu (papsipka)
Elkészítés módja
1. Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos, cukros tejben, majd a lisztre öntöm.
2. Sózom, hozzáadok 2 evőkanál porcukrot, langyos tejet, a 0.5 dl olajat és addig dagasztom, míg félkemény tésztát nem kapok.
3. A kelesztő tálat jól lezárom, kiengedem belőle a levegőt s melegvizes tálba rakom.
4. Amikor pukkan a teteje a tálnak kinyitom és újra visszadagasztom. (Ezt 3x megismétlem) Negyedszerre kiöntöm a tésztát deszkára, elosztom két felé, átgyúrom, hagyom kelni kb. 15 percig, majd kisodrom, felvágom kockákra s mehet bele a töltelék.
5. Összekeverem a krém hozzávalóit, rákanalazom a tésztakockákra, majd összefogom a sarkait és mehet a kiolajazott tepsibe.
6. A tetejét megkenem vékonyan olajjal, hagyom a tepsiben kelni kb. 20-30 percig és mehet az előmelegített sütőbe. 200fokon kezdem el sütni egészen addig, míg szépen pirulni nem kezd, ekkor leveszem a sütő hőfokát 180 fokra, és így még kb.30-35 percig sütöm.
7. Amikor kész kiveszem a sütőből és újra vékonyan átkenem olajjal.
Imádom a túrós batyut. El is mentem.