Túrókrémes fügetorta

Elkészítés módja
1. A margarint egy keverőedényben, konyhai robotgéppel habosra keverjük.
2. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és addig keverjük, míg sűrű masszát nem kapunk.
3. A tojásokat egyenként fél percig, a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk.
4. A lisztet és a sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a kakaóport, majd két részletben hozzászitáljuk a masszához.
5. A masszát kapcsos tortaformába (26cm-es) öntjük és egyenletesen elsimítjuk. 160 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
6. Sütés után süteményt eltávolítjuk a kapcsos formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
7. Amíg hűl, addig elkészítjük a tölteléket. A gyümölcsöt felkockázzuk.
8. Kevés barna cukorral és citromlével megpároljuk és félre tesszük hűlni.
9. A piskótát a kapcsos tortaformába visszahelyezzük.
10. A tejszínt kemény habbá verjük.
11. A Túrós tortakrémet a tasakon lévő utasítás szerint, a bor, túró és porcukor hozzáadásával elkészítjük. Hozzáadjuk a tejszínt.
13. Végül a fügét is a masszához keverjük.
14. A krémet azonnal a kapcsos tortaformába öntjük és elsimítjuk.
15. Olvasztott csokoládéba mártjuk a negyedelt fügék felét és ezzel díszítjük a tortát.
16. A tortát mintegy 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Túrókrémes fügetorta recepthez fűződő történet, jótanács
Kipróbáltam ezt a receptet, de mindenkinek más volt a véleménye róla. Érdekes az ízvilág. Aki a fügét szereti a sütibe, annak ajánlom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.