Tükörtojás kocka
Elkészítés módja
1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat.
2. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsiben 190 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
4. Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.
5. Amíg hűl elkészítjük a krémet.
6. A tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát és felfőzzük.
7. Kihűtjük, majd a margarinnal, túróval, a citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük.
8. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe és a krémet rásimítjuk.
9. Felezett barackkal kirakjuk a tetejét úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni.
10. Hűtőbe tesszük dermedni.
11. A zselatint a befőtt levében beáztatjuk. (Egy kis vizet is tegyünk hozzá, mert különben nem lesz elegendő).
12. Hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük, majd langyos állapotban ráöntjük a krémre.
13. Ismét visszatesszük a hűtőbe, majd amikor megdermedt a zselatin, felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Valóban jó ötlet.
Nálunk mindenki nem szereti a túrósat a családban,ezért előbbre hoztam.
Nagyon finom,csak ajánlani tudom.
Köszönöm szépen a hozzászólást.
Nagyon tetszik, jó ötlet húsvétra!!
Köszönöm szépen.
Nagyon finom sütemény.
Első pillantásra el is hittem, hogy tükörtojás. Nagyon ötletes!