Toscán bableves
Elkészítés módja
1. A babot megmosom és felteszem főni kb. másfél liter vízben a babérlevéllel együtt. (A bab lehet konzerv vagy frissen fejtett én az utóbbiból készítettem.) A paradicsomot megmosom, magát eltávolítom és a húsukat kockára vágom.
2. A hagymát kockákra aprítom a fokhagymát összezúzom.
3. Az olajat egy edénybe felforrósítom, beleteszem a hagymákat, kicsit üvegesre fonnyasztom, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, az ételízesítőt, a két leveskockát, majd felöntöm vízzel.
4. A megfőtt babot 1/3-át kiszedem a fazékból és összemixelem.
5. A többi babot beleteszem a hagymás paradicsomos lébe, hozzáadom az összemixelt babot amivel kicsit besűrűsödik a leves.
6. Lassú lángon kb. 10-15 percig forralom, végül apróra vágott bazsalikommal ízesítem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.