Tonhalas muffin
Elkészítés módja
1. Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, egy kicsit szétszedegetjük. A kapribogyót és a tonhalat lecsöpögtetjük, az előbbit durvára, az utóbbit közepes kockákra vágjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a borssal és a sóval összeforgatjuk. A tojást az olajjal, a joghurttal és a tejszínnel fölverjük, a lisztes keveréket, a hagymát, a kaprit és a halat hozzáadjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.