Töltött paprika böjtösen

Elkészítés módja
1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, egyet egészben félreteszünk, a többit durvára (nem kell túl apróra) vágjuk. 2 paradicsomot meghámozunk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és vékony cikkekre vágjuk vagy fölszeleteljük.
2. A hagymát 5 evőkanál olajon szalmasárgára pirítjuk, a paradicsomot meg a gombát rádobjuk. Nagy lángon 4-5 percig pirítjuk. A rizst átválogatjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy lábasban a maradék olajon kevergetve üvegesre sütjük. A hagymás gombát a rizzsel összekeverjük, megsózzuk, a fele borssal, borsikafűvel és pirospaprikával fűszerezzük. A paprikák üregébe töltjük, amiket villával pár helyen megszurkálunk, nehogy főzés közben szétrepedjenek.
3. Csak annyi helyet hagyva, hogy a paprikák megdagadhassanak, egy lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. A maradék hagymát, a villával megszurkált paradicsomot meg a fokhagymagerezdeket beledobjuk, kissé megsózzuk, a maradék borssal, borsikafűvel és pirospaprikával fűszerezzük.
4. Kis lángon, a forrástól számított 35-40 percig főzzük. Ha kész, a töltött paprikákat a lábasból kiemeljük, levét lisztes habarással sűrítjük, végül leszűrjük, s a paprikákat újra belerakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.