Töltött lángos

Elkészítés módja
1. Az elmorzsolt élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tejfölt és a langyos tejjel jól kidolgozzuk és duplájára kelesztjük.
3. Addig elkészítjük a tölteléket.
4. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon átfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt, a sajt kivételével puhára sütjük és hagyjuk kihűlni.
5. A megkelt tésztát ½ cm vastagra kinyújtjuk és kb. 6x7 cm-es négyzeteket daraboljuk.
6. A darabok közepére teszünk a töltelékből, megszórjuk sajttal, feltekerjük, mint a buktát és a két végét becsípjük.
7. Még 20 percet hagyjuk letakarva kelni.
8. Ezek után, nem túl forró étolajban, fedő alatt, megforgatva kisütjük.
9. Papírtörlőre szedjük a kisült lángosokat és az étolajat lecsepegtetjük róluk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.