Töltött lángos

Töltött lángos recept
Hozzávalók
A lángos tésztához:
•  50 dkg finomliszt
•  2.5 dkg friss élesztő
•  2.5 dl tej
•  1 mokkáskanál cukor
•  4 púpozott evőkanál tejföl
•  1 teáskanál só
A töltelékhez:
•  15 dkg reszelt sajt
•  30 dkg gomba
•  1 kisebb vörös hagyma
•  1 evőkanál olívaolaj
•  só ízlés szerint
•  bors ízlés szerint
•  1 teáskanál vágott petrezselyemzöld
A sütéshez:
•  7 dl étolaj

Elkészítés módja

1. Az elmorzsolt élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

2. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tejfölt és a langyos tejjel jól kidolgozzuk és duplájára kelesztjük.

3. Addig elkészítjük a tölteléket.

4. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon átfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt, a sajt kivételével puhára sütjük és hagyjuk kihűlni.

5. A megkelt tésztát ½ cm vastagra kinyújtjuk és kb. 6x7 cm-es négyzeteket daraboljuk.

6. A darabok közepére teszünk a töltelékből, megszórjuk sajttal, feltekerjük, mint a buktát és a két végét becsípjük.

7. Még 20 percet hagyjuk letakarva kelni.

8. Ezek után, nem túl forró étolajban, fedő alatt, megforgatva kisütjük.

9. Papírtörlőre szedjük a kisült lángosokat és az étolajat lecsepegtetjük róluk.

A leírásban szereplő Töltött lángos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lángos, töltött lángos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.