Töltött hagyma grillezett zöldségekkel
Elkészítés módja
1. Első lépésként jól összedolgozzuk a töltelékhez valókat. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a szezámmagot, a morzsát, a sót, a borsot, a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymát. A vöröshagyma közepét kivesszük, így a külső és azt követő burok is könnyen válik majd le.
2. Egymásra helyezünk két karikát, majd az aljába teszünk egy kisebbet, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ezt követően megtöltjük a darált hússal, betekerjük három szelet baconszalonnával, majd négy darabot egymás mellé helyezünk egy tepsiben.
3. A vöröshagyma-maradékokat felszeleteljük, a cukkinit hasábokra vágjuk, a paradicsomokat pedig karikára vagy félbe vágjuk.
4. Ezeket a töltött hagyma köré tesszük, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel és kevés sóval, végezetül pedig meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal.
5. Előmelegített sütőben 160 fokon grillfokozaton sütjük. Félidőben fordítsuk meg a hagymabatyukat, hogy a másik fele is megpirulhasson. Szép ropogósra sütjük.
6. Joghurtos uborkasalátával (azaz tzatzikivel) kínáljuk.
Töltött hagyma grillezett zöldségekkel recepthez fűződő történet, jótanács
A nagyobb hagymákat felhasználhatjuk töltésre is. Igazán ízletes nyári étel. Zöldségekkel egészséges, és csodásan illik a saláta mellé is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.