Töltött fánk

Elkészítés módja
1. 1,5 dl cukrozott langyos tejben felfuttatom az élesztőt.
2. Egy nagyobb tálba beleütöm a tojásokat, hozzáadom a margarint, a reszelt citromhéjat, kb. 0,5 l langyos tejet, majd az egészet jól összekeverem. Hozzáadom a felfuttatott élesztőt.
3. Ezek után annyi lisztet adok hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjak.
4. Addig dagasztom míg szép fényes és hólyagos nem lesz a tészta.
5. Közben 4 dl liter tejben, a szokásos módon kemény pudingot főzők ízlés szerinti ízben és ha elkészült, akkor hagyom kihűlni.
6. Amikor megkelt a tészta nyújtódeszkán kb. 1,5 centis-re kinyújtom, majd a fele tésztát pohárral megjelölöm, rárakom a levárt, vagy a pudingot.
7. A tészta másik felét ráillesztem a töltelékes felére.
8. Végül kiszaggatom a pohárral már korábban megjelölt vonalak mentén.
9. Egy kicsit még hagyom pihenni, majd bő forró olajban kisütöm.
10. Tálalás előtt porcukorral megszórom, de ez el is maradhat.
Töltött fánk recepthez fűződő történet, jótanács
Nem folyik ki a tőltelék biztosan. Amikor olajba teszem a fánkokat, egy evőkanál segítségével meglocsolom a tetejüket, mert a forró olajtól szép szalagosak lesznek.
Nagyon jól néz ki:) Most megtudnék enni egy-kettőt:)