Töltött csirkecomb olaszosan
Elkészítés módja
1. A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk.
2. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evőkanál zsemlemorzsával és a kifacsart zsemlével.
3. Megsózzuk, borsozzuk és a kakukkfű és a rozmaring felét belekeverjük.
4. Fakanál segítségével a comb bőre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük.
5. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet és habzásig keverjük.
6. Ezután ráöntünk 4 dl vizet és tovább kevergetve sűrűre főzzük.
7. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fűszereket. Jól kiforraljuk.
8. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére és alufóliával befedjük.
9. Előmelegített forró sütőben 50 percig közepes lángon pároljuk, majd a fóliát levéve, megpirítjuk.
10. A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, a sütőbe visszatesszük és éppen csak ráolvasztjuk.
11. Párolt rizs vagy pirított burgonya a hozzáillő köret.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.