Töltött csirkecomb
Elkészítés módja
1. A zsemléket vízben áztattam (lehet tej is), kinyomkodtam, majd összekevertem a tojással és az egyéb hozzávalókkal.
2. A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a korábban elkészített tölteléket a bőr alá nyomkodtam, amit fehér cérnával összevarrtam.
3. Egy tepsibe kb. 3 evőkanálnyi olajat öntöttem, elkentem és 1-1,5 dl vizet öntöttem bele.
4. Beleraktam a combokat, majd fóliával lefedtem és 250 fokos sütőben 45 perc alatt puhára sütöttem.
5. Amikor a hús megpuhult (villával ellenőriztem), levettem a fóliát és a kisült zsiradékával megöntözve pirosra sütöm a combokat kb. 10 perc alatt.
6. A körethez a burgonyát sós vízben, héjában megfőztem.
7. A megfőtt burgonya levét leöntöttem, majd a héját eltávolítottam.
8. Az apró burgonyákat forró olajban, aranysárgára sütöttem.
Nem volt ehetetlen,hogy ennyire leértékeled kedves "nyomkodó"!!!!!!!!!!