Tintahalragu
Elkészítés módja
1. A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom és a csápjaikat levágom, majd jól megmosom.
2. Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani, majd a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.
3. A koriandert apróra vágom és félreteszem.
4. A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm.
5. Sózom, borsozom és a koriandert hozzákeverem.
6. Végül citromlével ízesítem és pirított bagettel tálalom.
Tudom,hogy sokan idegenkednek tőle,de amióta Spanyolban járva megkóstoltam,azóta szeretem.Így a polipot is,és a kagylót is.
Még nem fogyasztottam.
Jól néz ki.