Tintahalragu

Tintahalragu recept
Hozzávalók
•  10 db bébi tintahal
•  1 db hagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 db csilipaprika
•  1 csokor koriander
• 
•  őrölt bors
•  1/2 citrom leve
•  1 dl száraz fehérbor
•  2 evőkanál olívaolaj
•  2 evőkanál vaj
•  1 db paradicsom

Elkészítés módja

1. A tintahalakat megtisztítom, felkarikázom és a csápjaikat levágom, majd jól megmosom.

2. Olívaolajat hevítek a vajjal együtt, majd a tisztított és kockára vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát felteszem a tűzre pirítani, majd a paradicsomot és az apróra vágott csilipaprikát is hozzáadom.

3. A koriandert apróra vágom és félreteszem.

4. A tintahalkarikákat és a csápokat a pirított hagymára dobom, felöntöm a borral, majd 5 perc alatt készre főzöm.

5. Sózom, borsozom és a koriandert hozzákeverem.

6. Végül citromlével ízesítem és pirított bagettel tálalom.

A leírásban szereplő Tintahalragu recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tintahalragu recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7154 2013. 08. 16. 18:06 Válasz

    Tudom,hogy sokan idegenkednek tőle,de amióta Spanyolban járva megkóstoltam,azóta szeretem.Így a polipot is,és a kagylót is.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #7153 2013. 08. 15. 21:16 Válasz

    Még nem fogyasztottam.
    Jól néz ki.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Tintahalragu recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7154 2013. 08. 16. 18:06 Válasz

    Tudom,hogy sokan idegenkednek tőle,de amióta Spanyolban járva megkóstoltam,azóta szeretem.Így a polipot is,és a kagylót is.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #7153 2013. 08. 15. 21:16 Válasz

    Még nem fogyasztottam.
    Jól néz ki.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.