Tésztában sült camembert

Tésztában sült camembert recept
Hozzávalók
•  1 csomag vajas tészta
•  1 csomag camembert körsajt
•  kb. 20 dkg áfonyadzsem (legjobb a házi készítésű)
•  4-5 szál rozmaring
•  4 dkg zöld natúr pisztácia
•  4 dkg darabolt mandula tisztított
A kenéshez:
•  1 tojás

Elkészítés módja

1. A vajas tésztát olvasszuk ki, majd a lapokat vágjuk ketté (én itt négy lapot használtam).

2. Vágjuk négyzetesre, így alakul ki 4 db alsó és felső lap.

3. Az alsó lapra kerül az 1/4 sajt, áfonyadzsem, a mandulából és pisztáciából pár darab és 3-4 levélke rozmaring.

4. A felső lappal borítsuk be, majd a széleit kenjük meg tojással, hogy össze tudjuk nyomni és ne nyíljon szét.

5. Ezután a tetejüket is kenjük meg tojással és tűzzünk bele a közepébe rozmaringot.

6. 210 fokos sütőben 10- 15 perc alatt süssük meg.

7. Egy jó leves és fejenként 2 db ilyen finomság és el is telünk vele.

Tésztában sült camembert recepthez fűződő történet, jótanács

Nagyon finom, érdemes kipróbálni, nem csak ínyenceknek.

A leírásban szereplő Tésztában sült camembert recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tésztában sült camembert recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2914 2013. 03. 29. 09:19 Válasz

    Igazából Lázár séf mutatta meg,és mivel még én is az előző változatát készítettem,rögtön megcsináltam.Igazi élmény volt,főleg rozmaringgal.

  2. karperec
    karperec #2883 2013. 03. 28. 21:45 Válasz

    Kettévágva mutatja meg az igazi különlegességét ez az étel! Általában a camembert mellé szokták tálalni az áfonya lekvárt, így egybe sütve még nem láttam. Megy a kipróbálandók közé.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Tésztában sült camembert recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2914 2013. 03. 29. 09:19 Válasz

    Igazából Lázár séf mutatta meg,és mivel még én is az előző változatát készítettem,rögtön megcsináltam.Igazi élmény volt,főleg rozmaringgal.

  2. karperec
    karperec #2883 2013. 03. 28. 21:45 Válasz

    Kettévágva mutatja meg az igazi különlegességét ez az étel! Általában a camembert mellé szokták tálalni az áfonya lekvárt, így egybe sütve még nem láttam. Megy a kipróbálandók közé.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.