Tésztában sült camembert
Elkészítés módja
1. A vajas tésztát olvasszuk ki, majd a lapokat vágjuk ketté (én itt négy lapot használtam).
2. Vágjuk négyzetesre, így alakul ki 4 db alsó és felső lap.
3. Az alsó lapra kerül az 1/4 sajt, áfonyadzsem, a mandulából és pisztáciából pár darab és 3-4 levélke rozmaring.
4. A felső lappal borítsuk be, majd a széleit kenjük meg tojással, hogy össze tudjuk nyomni és ne nyíljon szét.
5. Ezután a tetejüket is kenjük meg tojással és tűzzünk bele a közepébe rozmaringot.
6. 210 fokos sütőben 10- 15 perc alatt süssük meg.
7. Egy jó leves és fejenként 2 db ilyen finomság és el is telünk vele.
Tésztában sült camembert recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, érdemes kipróbálni, nem csak ínyenceknek.
Igazából Lázár séf mutatta meg,és mivel még én is az előző változatát készítettem,rögtön megcsináltam.Igazi élmény volt,főleg rozmaringgal.
Kettévágva mutatja meg az igazi különlegességét ez az étel! Általában a camembert mellé szokták tálalni az áfonya lekvárt, így egybe sütve még nem láttam. Megy a kipróbálandók közé.