Tepsis bolognai penne
Elkészítés módja
1. A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm.
2. Az olajat edénybe teszem, a hagymát apróra vágom és az olajon megfonnyasztom.
3. Hozzáadom a darált húst, amit fehéredésig főzök.
4. Utána hozzáadom a bolognai alapot, a vizet és kb. 5-7 percig főzöm.
5. Ekkor lehúzom a tűzről és a penne tésztával összekeverem.
6. Egy kis olajjal kikenek egy sütőedényt és az összekevert tésztát belerakom.
7. A tejfölt, tojással és a reszelt sajttal összekeverem és egyenletesen a tészta tetejére halmozom.
8. 190-200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöm.
Nagyon jól néz ki:)
Nagyon jól néz ki:)
Nagyon guszta:) Mi is nagyon szeretjük.
Szabina köszönöm szépen.
Nagy sikere volt
Marcsi nagyon tetszik a recepted! Köszönöm!!