Temesvári sertéstokány

Elkészítés módja
1. A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.
2. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük.
4. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
5. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát (ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha).
6. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
7. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom egytálétel.
Gratulálok!
Nagyon gusztusos, mint mindig:)