Tejszínes születésnapi csokoládétorta
Elkészítés módja
1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral elkevert liszt és kakaó keverékét.
2. A forma alját sütőpapírral lefedjük, oldalát vajjal kikenjük.
3. A tésztamasszát 3 részre osztjuk és külön három lapot sütünk belőle.
4. A lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és a tejjel csomómentesre keverjük, végül felfőzzük.
5. Közben a csokoládét hozzákeverjük és sima állagúvá főzzük.
6. A krémet kihűtjük, a keményre vert habtejszínnel összekeverjük, hozzácsurgatjuk a feloldott, nem meleg zselatint és összekeverjük.
7. Hűtőbe tesszük dermedni.
8. A krémet úgy osztjuk el, hogy az oldalára is kerüljön.
9. Az alsó lapra krémet kenünk, erre jön a második lap, majd ismét a krém.
10. Az oldalát a maradék krémmel bevonjuk.
11. A krémre olvasztott csokoládét csurgatunk, majd erre jön a harmadik lap.
12. A bevonathoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk és a torta tetejét, oldalát bevonjuk vele.
13. A tejszínt kemény habbá verjük és feldíszítjük a tortát.
14. Elkészítjük a csokoládéleveleket. A leveleket megmossuk, a vizet lerázzuk róla és olvasztott csokoládéba mártjuk.
15. Hagyjuk megdermedni, majd a levelekről leválasztjuk és a torta tetejére helyezzük.
Tejszínes születésnapi csokoládétorta recepthez fűződő történet, jótanács
Dennisnek, a legkisebb unokánknak a szülinapjára sütöttem.
Köszönöm szépen Mesyke.
Nagyon finom volt.
Nagyon szép torta Editke:)