Tejszínes sült zöldbabfőzelékkel

Elkészítés módja
1. A zöldbabot 1 centis darabokra vágom és sós vízbe puhára főzöm.
2. Amikor megfőtt elkészítem a rántást.
3. Az olajat felhevítem, beleszórom a lisztet, majd a zúzott fokhagymát.
4. Amikor zsemleszínű a rántás, hozzáadok egy teáskanál őrölt pirospaprikát, felöntöm hideg vízzel és a már megfőtt babhoz keverem.
5. Ezek utána tejfölös étkezési keményítővel behabarom.
6. A húsokat besózom, lisztbe forgatom és forró olajba átsütöm.
7. Amikor mindkét oldala megszínesedett, megszórom fűszerkeverékkel, ízesítem két gerezd áttört fokhagymával és lefedem.
8. Néhány perc után megforgatom, fél deci vízzel felöntöm, ismét letakarom amíg a hús meg nem puhul.
9. Mindezt kis lángon teszem, majd amikor a hús puha kiszedem a sütőedényből és felöntöm másfél-két deci főzőtejszínnel.
10. A tejszín feloldja az edény aljáról a húsról maradt finom pőrzsanyagot, besűrűsödik és ezzel a mártással leöntöm a húsokat tálaláskor.
11. Fenséges ízt ad a főzeléknek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.