Tejszínes garnélarák rizstésztával
Elkészítés módja
1. Edényben vizet forralunk, megsózzuk és ha forr levesszük a tűzről, beledobjuk a rizstésztát és kb. 30 percig állni hagyjuk. Nem kell főzni. Amíg áll, elkészítjük a garnélát.
2. A garnélákat - ha nem tisztítva kapjuk, akkor - óvatosan késsel a bevágjuk, a közepéből a bélcsatornáját kiszedjük, a burkát lefejtjük úgy, hogy a farokrészt rajtahagyjuk.
3. A serpenyőben a vajat fel fórosítjuk és az összevágott fokhagymát beledobjuk.
4. Erre tesszük a garnélát, és 2-3 percig sütjük, ha kész, reszelünk rá egy kis citromhéjat, felöntjük tejszínnel és pár percig forraljuk.
5. Sokáig nem kell, mert ha túlfőzzük, a rákok megkeményednek.
6. Tálaláskor a tésztára szedjük, adunk mellé egy gerezd citromot, hogy mindenki kedvére ízesítse vele.
Finomra is sikeredett!
Guszta.