Tejfölös csodabogár
Elkészítés módja
1. A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet.
2. Utolján a tortadarát lazán belekeverjük. 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben lassan, 160-170 fokon megsütjük. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert különben a süteményünk "összeesik". Kb. 30 perc a sütési idő.
3. A kihűlt süteményt bevonjuk.
4. A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett, vagy mikróban felolvasztjuk.
5. A tésztára hosszába, csíkokban rásimítjuk a fehér csokoládét, majd keresztben a barna csokoládét és egy fogpiszkáló segítségével megcifrázzuk.
Tejfölös csodabogár recepthez fűződő történet, jótanács
Finom, egyszerű sütemény.
Köszönöm szépen.
Nagyon jól néz ki Editke:)
Élelmiszerboltban,az édesség soron,bárhol megkapható.
Tortadarát lehet vásárolni? Melyik üzletben? Helyettesíteni mivel lehet? A választ előre is köszönöm.
Köszi Editkém!
Már nem édes Zsuzsikám.
30 dkg cukorral volt eredetileg.
Most sütöttem másodjára,így tökéletes a 20 dkg cukorral.
összekeverni és már lehet is sütni!
Szép napot kívánok:Edit.
Érdekes süti,nem nagyon édes?