Teás, mandarinos, mandulahabos muffin
Elkészítés módja
1. A vizet felforraljuk, a teára öntjük, lefedve 5 percre félretesszük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A tojásokat és a tojássárgáját a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel a puha margarint hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekkel és a kihűlt teával összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A teás masszával megtöltjük. Akkor jó, ha nagyjából csak félig tölti ki az üregeket. A mandarint lecsöpögtetjük, a tésztára halmozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk, majd a darált mandulát is beleforgatjuk. Egyenletesen a mandarinnal megrakott muffinok tetejére simítjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 ºC; légkeveréses sütőben 155 ºC) kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.