Tárkonyos sertésraguleves

Tárkonyos sertésraguleves recept
Hozzávalók
•  30 dkg sertéscomb apró kockára vágva
•  1 db közepes méretű hagyma
•  1 teáskanál só
•  1 kávéskanál bors
•  1 evőkanál friss tárkonylevél
•  (lehet szárított is)
•  1 teáskanál citromlé
•  2 kisebb szál sárgarépa
•  1 kisebb szál fehérgyökér
•  1 babérlevél
•  1 húsleveskocka
•  10 dkg zöldborsó(lehet mirelit is)
•  5 dkg csiperkegomba
•  1 teáskanál mustár
•  1 csipet majoránna
•  1 dl tejszín
•  1 dl tejföl
•  1 evőkanál liszt
•  4 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A hagymát felaprítom, olajon megpárolom egy fazékban.

2. A zöldségeket felkarikázom, és a hagymára dobom, kevergetem és közben sózom, borsozom, majd a kockára vágott húst is hozzáadom.

3. Kevergetem amíg a hús színe megváltozik, és akkor adom hozzá a szeletelt gombát, és borsót.

4. Ezután felöntöm vízzel és felforralom.

5. A húsleveskockát belemorzsolom, majd a friss tárkonyt, majoránnát, és babért is.

6. Lassú tűzön addig főzöm, míg a hús puha nem lesz.

7. A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverem és behabarom a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszek és a tejfölös keverékhez adom.

8. Csomómentesre kikeverem egy habverővel, és a leveshez adom apránként, folyamatos kevergetés mellett.

9. Összeforralom a levest a habarással és azon mód, forrón tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

A leírásban szereplő Tárkonyos sertésraguleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, raguleves, sertésragu leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.