Tárkonyos halgombócleves

Tárkonyos halgombócleves recept
Hozzávalók
A leveshez:
•  2 db sárgarépa
•  2 db petrezselyemgyökér
•  1 kisebb zeller
•  1 db vöröshagyma
•  5 dkg vaj
•  1 evőkanál olaj
• 
•  őrölt bors
•  tárkony
•  1 citrom leve
•  1 teáskanál liszt
•  2 dl tejföl
•  1.5 l víz
A halgombóchoz:
•  50 dkg afrikai harcsafilé
•  2 teáskanál halfűszerkeverék
• 
•  1 db tojás
•  3-4 evőkanál liszt

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.

2. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

3. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, pároljuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal, majd keverjük alaposan össze (én nem spóroltam a tárkonnyal).

4. Ezután öntsük fel vízzel, facsarjuk hozzá a citromlevet majd főzzük a zöldségeket puhára.

5. Közben készítsük el a halgombócot. A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd szórjuk meg a halfűszer-keverékkel és hagyjuk legalább egy fél órát állni. Ezután kb. 30 dkg halhúst daráljunk le, vagy késes aprítóval pépesítsük. A maradék halhúst tegyük félre.

6. A pépesített halhúst ezután szórjuk meg egy kevés sóval, adjuk hozzá a lisztet és a tojást majd keverjük, gyúrjuk össze a masszát (ha túlságosan ragadna a kezünkhöz, akkor apránként keverjünk hozzá még lisztet).

7. Ezután az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű gombócokat.

8. Amikor a zöldségek puhára főttek, tegyük bele a levesbe az előzőleg félretett, kockákra vágott halhúst.

9. A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy merőkanálnyi levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez.

10. Ezután helyezzük bele a halgombócokat, majd pár perc alatt főzzük puhára. (várjuk meg míg a gombócok feljönnek a leves tetejére, majd főzzük még 2-3 percig)

Tárkonyos halgombócleves recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt merjük a levest a halgombóccal együtt tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.