Tárkonyos csirkeaprólékleves májgombóccal

Elkészítés módja
1. Az olajat egy nagy fazékban felhevítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát rádobjuk és megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a fokhagymát is.
3. A csirkeaprólékot megfelelő nagyságúra vagdaljuk és a hagymára dobjuk, így pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk.
4. A zöldségeket tisztítás után feldaraboljuk tetszés szerinti formára és a húsra szórjuk.
5. Jól elkeverjük, majd megszórjuk liszttel és felöntjük a zöldségalaplével. Vízzel pótoljuk majd az egészet, ha félig már megfőtt a levesünk.
6. Ekkor a májgombócot a forró levesbe helyezzük és készre főzzük.
7. A fűszereket a végén dobjuk bele, felforraljuk, majd tejszínnel dúsítjuk és a citromlével pikánssá tesszük.
Forrón tálaljuk.Tárkonyos csirkeaprólékleves májgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
Rengeteg változata van a tárkonnyal ízesített raguleveseknek. Nálunk nagy sikere van mindegyik változatnak. Főleg a vegyes zöldséggel készült és gombócos változatoknak. A közelmúltban kipróbáltam számos változatát, hiszen a kertemben évek óta terem ebből a csodás évelős fűszernövényből. Érdemes a vajbabot is felhasználni a levesben, hiszen jól passzol a tárkony hozzá. Sokan azt gondolják csak a borsó kötelező a levesbe, de tévednek. Bármilyen zöldséggel készíthető, és finom ízletes lesz a levesünk mindegyiktől. Most ezt a változatot hoztam, érdemes kipróbálni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.